Atklātas slepkavības mēģinājuma detaļas: sprāgstvielas pie 3 bērnu mātes automašīnu izvietoja atraidīts mīlnieks

tautaruna.lv 2.septembris 2022, 19:30
 
Ekrānuzņēmums/TV3/Degpunktā
Kāds 45 gadus vecs vīrietis smagi uztvēra romantisku atteikumu un atriebības vārdā mēģināja izdarīt slepkavību – Jelgavā izsekoja iecerēto trīs bērnu māti un izvietoja sprāgstvielas ap viņas automašīnu, vēsta “Degpunktā”.

Kāda jauna trīs bērnu māmiņa no Jelgavas, sauksim viņu par Anniju, šķietami parastā otrdienā piedzīvoja vienu no satraucošākajām dienām savā dzīvē. Ap pusdienas laiku sieviete mājās saposās un devās uz automašīnu, taču nekur tālu netika. Kāds nelūgts viesis naktī bija darbojies ar viņas transportlīdzekli.

Annija stāsta, ka pamanīja, ka pie auto aizmugurējā diska piesiets kaprona striķis, mēģināja noraut, tā kā nebija vēl pamodusies, ar šķiltavu pārdedzināja. Zilajā miskastē pamanīja pudeli ar striķi, uzparikti - pieclitrīgo kanniņu, kur puse aizpildīta ar šķirdrumu, tā aizvērta ar izolācijas lenti. Līdz ar to viņa secināja, ka kāds ir pacenties pagatavot paštaisītu spridzekli.

Sprādzienu, visticamāk, aktivizētu striķa paraušana, taču, par laimi, Annijai improvizēto mehānismu izdevās atpazīt laikus. Sievietei tobrīd neienāca prātā neviens viņai pazīstams cilvēks, kurš būtu bijis tik agresīvi noskaņots, lai radītu draudus viņas dzīvībai. Nav zināms, cik eksplozija būtu bijusi nopietna, ja svešinieka plāns būtu izdevies.

Nodoms būtu realizēts, ja skrietu uz darbu. Tad būtu noticis tas, ar ko viņš rēķinājās,” spriež Annija.

Annija, nevilcinoties atkāpās no bīstamā priekšmeta un izsauca policiju. Ņemot vērā plaša sprādziena bīstamību, ieradās arī pretterorisma vienība “Omega”. Kaimiņi tika evakuēti, līdz draudi mazinājās.

“Pastāvējām trīs stundas. Pēc tam mums pateica, ka varam atgriezties mājās,” stāsta kaimiņš.

Sapieri pašdarinātās sprāgstvielas neitralizēja un sagatavoja tālākai transportēšanai. Policija nodeva priekšmetu ekspertiem, kas noteiks ieroča potenciālo bīstamību. Slēdziens būs svarīgs izmeklēšanā, jo palīdzēs izsvērt radīto draudu apmēru.

Annija ir informēta, ka iespējamais vainīgais tagad atrodas apcietinājumā. Aptuveni 45 gadus vecais vīrietis viņai ir pazīstams. Izrādās, viņš nebija spējis pieņemt Annijas romantisko atteikumu un gribēja par to atriebties.

“Neveiksmīgs mēģinājums, es teiktu tā. Baiļu un savas dzīvības dēļ negribas saieties ar kādu, ar ko pagadās. Ir jāprot dzīvē pieņemt atteikumu,” saka Annija.

Vīrietis nenoliedza savu vainu laikā, kad viņu iztaujāja policija. Viņa dzīvesvietā tika veikta kratīšana un atrasts šaujamierocim līdzīgs priekšmets.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 117. panta un 15. panta - par sagatavošanos slepkavībai, apdraudot vairākas personas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas