VIDEO: cik viegli pusaudži Latvijā var tikt pie elektroniskajām cigaretēm

tautaruna.lv 2.septembris 2022, 12:30
 
F64
Tuvojoties mācību gada sākumam bērnu vecākiem un policijai sagādā bažas elektronisko cigarešu lielā izplatība skolēnu vidū. Lai problēmu apkarotu, tiek organizēti reidi un Saulkrastu un Murjāņu veikalos divi jaunieši policijas uzraudzībā devās pirkt elektroniskās cigaretes, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pašvaldības policija veica vairākus reidus Saulkrastos, kur divi nepilngadīgi jaunieši devās pa taisno pie veikalu pārdevējiem un lūdza iegādāties elektroniskās cigaretes. Pirmie divi veikalnieki uzreiz pieprasīja puisim uzrādīt personu apliecinošus dokumentus.

Policisti sākotnēji bija atviegloti, ka vietējie veikalnieki, acīmredozt, guvuši mācību, un nav piemirsuši, ka par tabakas izstrādājumu tirdzniecību nepilngadīgajiem draud vairāku simtu eiro liels sods.

Saulkrastos pie elektroniskajām cigaretēm jaunieši netika, tāpēc, nākamā pietura - Murjāņi.

Tur puisis pāris veikalos iekšā šoreiz devās vienatnē, bez draudzenes pavadības. Diemžēl, divas pārdevējas, tā teikt, “uzķērās”. Policisti abos gadījumos sastādīja pārkāpumu protokolus.

Policija atgādina, ka reidi veikalos notiek regulāri, kā arī aicina pārdevējus nespriest par pircēju vecumu balstoties uz vizuāliem minējumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas