Vai Pabriks uz Viļņu devies ar "kukuruzņiku"?

tautaruna.lv 2.septembris 2022, 9:30
 
Ekrānuzņēmums
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" cilvēki spriež par aizsardzības ministra Arta Pabrika došanos uz Viļņu ar tautā saukto "kukuruzņiku".

Kā tiek norādīts "Twitter" ierakstā, foto iemūžinājis kāds Viļņas lidostas darbinieks.

Nacionālo Bruņoto spēku mājas lapā atrodama informācija, ka lidmašīna AN-2 nodrošina personāla un kravas pārvadāšanu, desantēšanu, apmācību lidojumus, patrulēšanu virs sauszemes un gar jūras robežu.

Kā norāda Gaisa spēkos, galvenā šī tipa lidmašīnu lielākā priekšrocība ir to izturība un zemās lidojuma izmaksas. Gaisa spēku komandieris pulkvedis Viesturs Masulis portālam “Sargs.lv” stāsta, lai gan An-2 lidaparātu sērijveida ražošana izbeigta divtūkstošo gadu sākumā, šī tipa lidmašīnas tiek izmantotas daudzviet pasaulē.

Zem "Twitter" ieraksta rindojas dažādi komentāri.

"Un čalīti par šo bildi var atlaist. Nav ļauts lidostā fotografēt. Sevišķi jau militāristiem piederošus objektus."

"Tas AirBaltic nebeidz pārsteigt. Jaunos A220 izmētā pa citu valstu lidsabiedrībām, kā rezultātā Paprikam jālido ar kukuružņikiem!"

"Šis restaurētais AN2 noteikti drošāks par miskasti kādu @airbaltic nodrošināja lidojumam no Neapoles pagājušā nedēļā."

"Tāpēc jau saremontēja, lai izmantotu transporta vajadzībām un tas būtu ekonomiski, nevis lai kabinātu klāt bumbas."

"Pilnībā renovētas, ekonomiskas un robustas lidmašīnas, modernizētas, lai atbilstu gan mūsdienu drošības standartiem, gan ergonomikas - ērtības gan pasažieriem, gan pilotiem. Tā ka, nē, acis bolīt nav par ko, renovēt šīs lidenes bija pareizs lēmums, lidošana lētāka kā ar heli."

Informācija Aizsardzības ministrijas mājas lapā publicētā informācija liecina, ka aizsardzības ministrs Artis Pabriks 1.septembrī Viļņā, Lietuvā apmeklējis Krievijas Rīcības komitejas organizēto konferenci “Brīvās Krievijas kongress”, kurā Krievijas pilsoniskās sabiedrības un Rietumvalstu pārstāvji diskutēja par iespējām atbalstīt Ukrainu cīņā pret Krievijas agresiju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas