VIDEO: Rīgā vecāku brauciens ar zīdaini autobusā beidzas bēdīgi

tautaruna.lv 17.marts 2021, 14:30
 
F64
Ievērojamā reibumā un ar bērnu ratiņiem kāda zīdaiņa vecāki ierausušies sabiedriskajā transportā, un līdzcilvēki, veroties uz viņu aizplīvurotajiem skatiem, nolēmuši par to ziņot policijai, vēsta ”Degpunktā”.

Īsi pirms plkst. 21 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par 52.maršruta autobusā iekāpušu vīrieti un sievieti ar bērnu ratiņiem ļoti stiprā reibuma stāvoklī.

Rīgas pašvaldības policijas darbinieki ieradās autobusā un aicināja ģimeni kāpat laukā no sabiedriskā transporta, kuri to arī paveica.

Pārrunu laikā kārtībsargi noskaidrojuši, ka jaunie vecāki kopā ar piecus mēnešus veco zīdaini atgriežoties mājās no svinībām pie drauga. Tur gadījies nedaudz par daudz iedzert.

Abi knapi varējuši stāvēt kājās, taču norādījuši, ka atbildības sajūtu nav zaudējuši. Lūdzās, lai policija palaiž vaļā, uz ko kārtībsargi vērsa uzmanību, ka abi knapi varot nostāvēt kājās un par savu piecus mēnešus veco zīdaini nevar pienācīgi parūpēties.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi bērna veselības pārbaudes nolūkā, kuri zīdainim nekādas veselības problēmas nekonstatēja un devās prom.

Savukārt kārtības sargi, nojaušot, ka šādā stāvoklī esošiem vecākiem, bērnu atstāt nevar, uz vietas veikuši reibuma pārbaudi. Vīrietim izelpā konstatētas 3,5 promiles alkohola reibums, bet sievietei - 2,8. Viņi abi acīmredzami nespēja parūpēties par bērna veselību un drošību.

Policija nolēma zīdaini šķirt no ģimenes un ievietot viņu valsts sociālās aprūpes centrā. Savukārt pret abiem vecākiem uzsāktas par bērna pienākumu aprūpes nepildīšanu, kā arī attiecīgā lieta tika nodota Rīgas bāriņtiesai, gan arī tālā visi lietas materiāli tiks nodoti Rīgas pašvaldības policijas Bērnu likumpārkāpumu un profilakses nodaļai.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:34

Jaunākās diskusijas