Priesteri no Latgales ierauj lielā krāpniecības shēmā

Viktorija Gabrjuna 10.jūnijs 2020, 7:00
 
SWNS/SCANPIX/LETA
Pie raidījuma "Bez Tabu" vērsās Edgars, kas atklāja, ka saņēmis dīvainu elektronisko vēstuli.

izgriezums no vēstules


“Man nav citas iespējas, kā ar jums sazināties, kā vien jūs padarīt, lai sasniegtu šo e-pastu.

Es šodien sazinājos ar jums, jo mēs viens otru nepazīstam, nē, un tas neliedz man to darīt.

Es vēlētos apmeklēt jūsu kanālu, lai veiktu darbu labdarība jūsu nodaļā. Tas ir veidu ziedojums, un tā summa ir 1,8 miljoni eiro, kas piederēja vienam no maniem ticīgajiem, kurš zaudēja dzīvību pēc krūts vēža.

Bet divas dienas pirms viņa nāves viņa man uzticēja atbildību ziedot summu, kas atrodas viņas bankā, lai Dievs, mūsu tēvs, varētu to pieņemt savās mājās un piedot visus viņa grēkus.”

Un pats dīvainākais tas, ka vēstules autors ir kāds priesteris no Latvijas. Turklāt pie vēstules klāt pievienota arī identifikācijas kartes bilde.

Edgars aizdomu pilno vēstuli saņem no kāda Alberta Cimanovska. Ievadot vārdu un uzvārdu “Google” meklētājā, arī atrodam, ka šis cilvēks patiešām saistīts ar garīgo pasauli.

Lai arī Cimanovskis devies pensijā, Rīgas arhidiecēzes portālā vēl joprojām atrodams bijušā garīdznieka Alberta kontakttālrunis.

"Tā, klausieties uzmanīgi, tā visa ir krāpšana. Un man vienreiz izkrāpa arī no Francijas kaut kādi cilvēki šo ID kartes attēlu. Nu, un bildītes viņi paņēma no ”feisbuka”. Un tagad sūta citiem cilvēkiem. Tā ir krāpšana. Policija zina, un zina arī biedrība, kas tur par to internetu skatās, ja. Tā ir pilnīga krāpšana, un ar mani tur nav nekādas saistības nav," saka pats Cimanovskis.


Cimanovska kungs, vēl būdams priestera amatā, savulaik akli uzticējies krāpniekiem, cerot saņemt 300 000 eiro lielu ziedojumu. Toreiz nosūtītie personiskie dati nu tiek izmantoti jaunām mahinācijām.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:35

Jaunākās diskusijas