VIDEO. Elektrības pārrāvuma dēļ rīdzinieki piedzīvojuši teju vai zemestrīci

Viktorija Gabrjuna 10.jūnijs 2020, 13:08
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Otrdienas rīta pusē bojātā augstsprieguma kabeļa radošus krīzi izjuta daudzi rīdzinieki un Pierīgā dzīvojošie, taču visvairāk neparastais atgadījums pārbiedēja Starta ielas 28. namā iemītniekus. Tieši šis nams ir vistuvāk notikušā strāvas pārrāvuma epicentram, vēstīja raidījums "Degpunktā".

“Mēs jutām lielu grūdienu. Man meita vispār teica, ka varbūt meteorīts nokritis. Ļoti jaudīgs, mēs nobijāmies, pat palēcāmies. Es uz dīvāna sēdēju, meita uz krēsla. Domājām, varbūt zemestrīce. Esmu jūrā bijusi vētras laikā, arī zemestrīces manā dzīve piedzīvotas, bet šis bija vēl jaudīgāks. Ļoti baisi,” pastāstīja vietējā iedzīvotāja Tatjana.

Savukārt notikušā aculieciniece Ludmila norāda: “Es padomāju, ka mūsu mājā kaut kas uzsprāga. Pēkšņi redzu pa logu, ka no zemes, no tās lūkas, piecu metru augstumā pacēlās dūmi. Sāka gāzties tādi dūmi.”

Cilvēki stāsta, kā līdz pēdējam bijuši neziņā, kas tieši noticis. Tikai, kad notikuma vietā atsteidzās ugunsdzēsēji un policisti, kuri norobežoja teritoriju ap akām, kļuva skaidrs, ka, visticamāk, eksplozija notika zem zemes un to radīja īssavienojums.

Jau ziņots, ka otrdienas rītā lielā daļā Rīgas un Pierīgas tika traucēta elektrības padeve. Notikušais bija saistīts ar kabeļa atslēgšanos starp TEC-1 un Imantas apakšstaciju.

Elektroapgādes traucējumi bija vairāk nekā 160 000 klientu daļā Rīgas un Pierīgas, kā arī Limbažu apkaimē, Siguldas apkaimē un Ogrē.

Plkst.11.14 tika pilnībā atjaunots 110 kV tīkls un elektroapgāde atjaunota no pārvades tīkla puses.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:01

Jaunākās diskusijas