VIDEO: Zināmas jaunas detaļas par asiņaino kautiņu Bauskā

Baiba Puriņa 4.marts 2020, 11:20
 
Ekrānuzņēmums no video/Bauskas Dzīve/Youtube
Pirmdienas vakarā Bauskas ielās negaidīti sāka pulcēties kupls skaits jauniešu, kas izvērtās masu kautiņā. Sīkākas detaļas par notikumiem raidījumam "Degpunktā" atklāj aculiecinieks.

Kāds no vietējiem sociālajos tīklos bija sastrīdējies ar Iecavas pusaudžiem. Vārds pa vārdam, - iecavnieki aicināja baušķeniekus izkauties. No Iecavas atbraukuši vairāki puiši. Kāvušies gan it kā tikai trīs.

Vietējie iedzīvotāji saka, - kautiņa iemesli ir neskaidri. Izskanējusi versija par strīdu, kas saistīts ar tehniskām lietām, kāda motorollera labošanu. Sekas tagad smagas. Ir cietušie un arī bojāts īpašums.

“Trīs zēniem salauza degunu, pārsita pieri, mašīna tika traumēta. Cik es dzirdēju, baušķeniekiem līdzi bija “beisbolene”,” raidījumam “Degpunktā” pastāstīja kāda vietējā iedzīvotāja.

Bauskas pašvaldības policijā saka, ka kautiņu novērst nav izdevies, jo iedzīvotāji bijuši pasīvi, ziņojot par pulcēšanos. Pirmie nemieri un musināšana uz vardarbību jau bijuši Bauskas autoostā.

Vienīgais, kurš informējis par briestošām nepatikšanām, bijis brīvdienā esošs kārtības sargs no tuvējā pagasta.

Tagad Valsts policijā sāktas 13 administratīvās lietvedības un kriminālprocess par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ar mantas bojāšanu. Diemžēl Bauskas policija nespēja saņemties intervijai ar raidījumu “Degpunktā”, taču komentāru neatteica Bauskas domes vadība, kas uzskata, ka notikušais ir ārkārtas gadījums.

“Runāt par to mājās, runāt arī publikā. Ja mums šādi gadījumi notiek, mēs neviens nevēlamies, lai mūsu bērni savā starpā sakaujas. Tas ir pilnīgi nepieļaujams. Pēdējo gadu laikā nav bijis šāds gadījums. Es domāju, ka Bauska ir droša,” saka Bauskas novada domes priekšsēdētājs Arnolds Jātnieks.

Neoficiāli izskanējušas ziņas, ka otrdienas vakarā baušķeņieki ielūgti uz atbildes vizīti Iecavā. “Degpunktā” komanda aicina likumsargus pievērst uzmanību šai informācijai, lai rīt no Iecavas nebūtu jāziņo par vēl vienu asiņainu incidentu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas