Latviešu ekstrasenss pauž atziņu par koronavīrusu

Viktorija Gabrjuna 4.marts 2020, 16:31
 
facebook.com
Šamanis no Latvijas un Krievijas TV šova "Ekstrasensu cīņas" dalībnieks Ivo Puriņš sociālajā tīklā Facebook paudis viedokli par, iespējams, šobrīd apspriestāko tēmu publiskajā vidē, koronavīrusu.
Puriņš uzsver, ka koronavīruss patiesībā nav nekas briesmīgāks par gripu.

"Tāpēc jāgatavojas šeit ir ne jau vīrusam, kas pats par sevi nav nekas briesmīgāks par parastu gripu, no kuras mirstības procents ir augstāks, bet tieši panikai, ekonomikas sabrukumam, loģiskā saprāta trūkumam un reizēm pat dzīvnieciskiem instinktiem, ko mēs nupat redzējām Ukrainā, kur pret saviem evakuētajiem pilsoņiem izvērtušās tādas raganu medības un histērija, kas salīdzināma tikai ar viduslaiku primitīvo ļautiņu attieksmi pret burvjiem, raganām un spitālīgiem. Cilvēkus inficē ne jau tik daudz ar vīrusu, cik ar bailēm. Bet panikā esoši cilvēki ir gatavi uz lietām, ko nekad nedarītu normālos apstākļos. Te arī slēpjas būtība. Ir 21. gadsimts, bet cilvēkos nekas nav mainījies. Un šādu procesu modelētāji to ļoti labi zina," rakst Puriņš.

Tikmēr komentāros cilvēki dalās divās frontēs - daļa piekrīt Purina viedoklim, rakstot, ka " viss nezināmais rada bailes, kuras pārvēršas panikā".

Daļa savukārt pauž, ka uztraukumam ir pamats.

"Ir pamats satrauties, kaut arī tā ir kāda spēle, jo neesam tak pasargāti no šis infekcijas," teikts kādā komentārā.

Tikmēr jāpiebilst, ka ar jauno koronavīrusu, kas pirmo reizi tika konstatēts pagājušā gada decembrī Ķīnā, visā pasaulē inficējušies jau gandrīz 89 000 cilvēku.

Vairāk nekā 3000 ar koronavīrusa slimību "Covid-19" saslimušie ir miruši.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:35

Jaunākās diskusijas