Par auto slidināšanu sniegā latvieti Īrijā ieliek cietumā

tautaruna.lv 14.marts 2019, 16:44
 
F64
Latviešu izcelsmes autovadītāju, kurš pagājušajā gadā kādā Thurles pilsētiņas “dziļi piesnigušajā” laukumā veica bīstamus manevrus – apļoja un slidināja savu auto, tiesa sodījusi ar trīs mēnešiem cietumā, atsaucoties uz "tipperarylive.ie", ziņo "baltic-ireland.ie".

Incidents, ko pamanījuši vietējie gardas, noticis 2018.gada 2.martā, apmēram četros no rīta.


Auto vadītājs Eduards J., kurš dzīvo Waterford, jau iepriekš bijis labi zināms likumsargiem. Minētajā naktī viņš tika arestēts, nogādāts Gardas ieciknī, bet tur viņš atteicās veikt alkohola testu. Vīrietis tika apsūdzēts par bīstamu braukšanu, par auto vadīšanu bez tiesībām, kā arī par atteikšanos sniegt izelpas paraugu alkohola testa veikšanai.

Viņam ir 24 iepriekšējas sodāmības, tostarp, par uzbrukumu, par braukšanu dzērumā un satiksmes noteikumu pārkāpšanu.


Laikā, kad notika aprakstītais pārkāpums, vīrietim jau bija atņemtas auto vadīšanas tiesības, kā arī viņam bija piespriests nosacīts sods.

Advokāte Anne Fitzpatrick informēja tiesu, ka viņas klients ir 31 gadu vecs latvietis, kurš jau 10 gadus dzīvo Īrijā, un viņam ir astoņus gadus veca meita.

Aizstāve norādīja, ka vīrietim ir ļoti raiba auto vadīšanas vēsture un incidenta vakarā viņš bija lietojis alkoholu, kas pamudināja viņu rīkoties muļķīgi.


Pārkāpējs skaidroja, ka, lai arī viņa attiecības ar partneri ir izjukušas, viņš turpina vadāt viņu uz un no Waterford ar savu auto. Advokāte norādīja, ka apsūdzētais ir palicis dzīvot Waterford tāpēc, ka tur dzīvo viņa meita.


Tiesa Eduardam atņēma autovadīšanas tiesības uz diviem termiņiem, katrs no tiem - četrus gadus ilgs un piesprieda soda naudu 400€ apmērā. Tiesnesis norādīja, ka apsūdzētais, zinot, ka viņam ir atņemtas auto vadīšanas tiesības, ir rīkojies pārāk muļķīgi, sēžoties pie stūres un vadājot savus radiniekus. Viņš norādīja, ka iepriekš tiesa ir izrādījusi vīrietim pretimnākšanu, bet šoreiz tas nav iespējams, tāpēc pārkāpējam nāksies trīs mēnešus pavadīt cietumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas