Rīgā atrod iereibušu tēvu ar diviem maziem bērniem, kuriem no viņa ir bail

tautaruna.lv 14.marts 2019, 4:05
 
Rīgas Pašvaldības policija
12. martā pulksten 16.04 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu vīrieti, kurš, būdams alkohola reibumā, pieskata savus mazgadīgos bērnus. Norādītā ģimene bija Rīgas sociālā dienesta redzeslokā. Notikuma dienā dienesta darbinieki veikuši neplānotu pārbaudi, kuras laikā iereibušais vīrietis pret pārbaudes veicējiem izturējies agresīvi. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes autopatruļa.

Rīgas pašvaldības policisti notikuma vietā sastapa gan Rīgas sociālā dienesta darbiniekus, gan Valsts policijas darbiniekus. Valsts policijas darbinieki agresīvo vīrieti par nepakļaušanos likumsargiem jau bija aizturējuši un aizveduši uz operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumu nogādāšanai iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai, tostarp arī alkohola koncentrācijas pārbaudes veikšanai.

Rīgas sociālā dienesta darbinieki jau bija sazinājušies ar bērnu māti, kura informēta par dzīvesvietā notiekošo. Sieviete notikuma vietā ieradās gandrīz vienlaikus ar Rīgas pašvaldības policistiem.

Bērnu māte atklāja, ka dzīvesbiedrs pēdējo gadu laikā kļuvis emocionāli vardarbīgs gan pret ģimenes locekļiem, gan pret kaimiņiem. Sieviete izjautāta arī par iemesliem, kāpēc atvases atradušās ar iereibušo dzīvesbiedru. Bērnu māte skaidroja, ka rīta pusē steigusies uz darbu un neesot manījusi, ka vīrietis būtu lietojis grādīgos dzērienus.

Likumsargi uzrunāja arī ģimenē augošos bērnus. Pāra atvases pastāstīja, ka visai bieži viņiem ir bail no tēva. Tāpat mamma ar tēti regulāri strīdoties.

Rīgas pašvaldības policisti pēc liecību pieņemšanas uzsāka administratīvā pārkāpuma lietvedību par emocionālo vardarbību pret bērniem.

Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem turpmākam darbam ar ģimeni.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas