Ko ekstrasenss atklājis par Ēdolē notikušu slepkavību?

tautaruna.lv 22.oktobris 2018, 17:13
 
F64
"Jau mēnesi nav nekādu ziņu par 57 gadus veco Hariju Austeru un viņa 82 gadus veco māti Zelmu Voicehu. Abi mistiski naktī istabas drēbēs pazuduši no Kuldīgas novada Ēdoles pagasta «Ābeļkroga» mājām." Tā 2010.gada janvārī rakstīja žurnāls "Vakara Ziņas". Vien pēc vairākiem gadiem atklāts, ka abi pazudušie noslepkavoti. Laikraksts "Kurzemnieks" vēsta, ko laikā, kad abi cilvēki pazuduši, radiniekiem atklājis ekstrasenss.

To, ka māte Zelma Voiceha un viņas dēls Harijs Austers pazuduši, 30. decembra rītā atklāja Harija draugs un kaimiņš, 49 gadus vecais Edgars. "29. decembrī Haris visu dienu bija manās mājās, es skaldīju malku, bet viņš pāršuva manam tēvam bikses. Jā, viņš prata visādus darbus, gan mūrēt, gan šūt," "VZ" toreiz stāstīja Edgars. Ap pulksten 18 Harijs devies mājās - laiku Edgars atceras precīzi, jo tobrīd beidzies viņa iecienītais TV seriāls. "Sarunājām, ka nākamajā rītā satiksimies ceļa galā pie autoveikala. Harijs neatnāca, zvanīju viņam uz mobilo, bet viņš neatbildēja. Zvanīju vēl reizes divas, bet nekā. Atnesu mājās iepirkumus un domāju - jāiet tomēr lejā skatīties."

Harijs un Zelma reti kaut kur braukuši, reizēm tikai pēc mammas pensijas uz Ventspili, kur sievietei ir dzīvoklis. Taču tad vienmēr sarunāts, ka Edgars pieskatīs māju un pabaros suņus. Zelma savos gados vēl bijusi diezgan stipra, taču ziemā ārā nav gājusi, darbojusies pa istabu.

"Zelma esot gājusi bojā, jo nepareizā laikā atradusies nepareizā vietā," tā toreiz norādījis ekstrasenss.

Vairākus gadus pēc abu pazušanas tiesas priekšā stājušies divi apsūdzētie.

Apsūdzība celta pret padurnieku Aigaru Jēkabsonu un toreiz Ēdolē, bet tagad citā novadā dzīvojošo Nauri Ratnieku, vēsta "Kurzemnieks.lv".
Apsūdzētie aizturēti tikai 2016. gadā. N.Ratnieks norādījis līķu atrašanās vietu Padures mežā aptuveni 700 m no otra apsūdzētā mājas. Mirstīgās atliekas izraktas, un ekspertīze apstiprinājusi savulaik Ēdolē pazudušo cilvēku identitāti.
Tagad, kad turpinās tiesas process noskaidrots, ka neilgi pēc abu cilvēku pazušanas viņu tuvinieki meklējuši palīdzību pie ekstrasensa, kurš toreiz norādījis, ka pēc septiņiem gadiem abus nogalinātos atradīs mežainā apvidū. Tiesa, atradēji nebūšot policija.
"Zelma esot gājusi bojā, jo nepareizā laikā atradusies nepareizā vietā," tā toreiz norādījis ekstrasenss.
Pirms 8 gadiem žurnāls "Vakara Ziņas" arī rakstīja, ka vietējiem esot bijušas dažādas versijas par notikušo. "Ēdolē par dēla un mātes pazušanu runā visādi - gan to, ka Harijs nonāvējis mammu un pats aizlaidies, gan to, ka bijis plānots uzbrukums Harim un mamma nejauši gadījusies ceļā, bet viens otrs pat neizslēdz iespēju, ka abus aiznesis lācis," informēja medijs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:19

Jaunākās diskusijas