Geju futbola līga gūstot aizvien lielāku vērienu

tautaruna.lv 22.oktobris 2018, 16:45
 
CNN
CNN ziņo par jaunāko sporta modes kliedzienu - amerikāņu futbola līgu, kurā spēlē tikai homoseksuāli vīrieši.
Tā nav ekskluzīvi geju spēlētājiem paredzēta - aicināti jebkura dzimuma, rases un orientācijas pārstāvji, pat heteroseksuāli vīrieši.

Amerikāņu futbola līga ''Gay Bowl'' tapusi tādēļ, ka sportistiem ''iznākot no skapja'', viņi kļūst ļoti pretrunīgi vērtēti komandās un tik tāl, ka pie jauniem līgumiem savas seksualitātes dēļ nespēj tikt.

Rezultātā ''geju futbola līgā'' piedalījušās 57 komandas no 22 ASV pilsētām.

''Es mīlu futbolu, bet bet ja es nevaru būt es pats, tad tas nav to vērts,'' lēmumu pamest NFL par labu krietni vājākajai līgai skaidro Doriens Braients.

''Gay Bowl'' pastāv jau 18 gadus un sākusi ar trīs komandām, spēlējot kādas vidusskolas laukumā, tādēļ izaugsme bijusi milzīga. Piedevām, līgu tagad atbalsta daudzi ievērojami sponsori, tostarp United Airlines.

Līga gan uzsver, ka tā nav ekskluzīvi geju spēlētājiem paredzēta - aicināti jebkura dzimuma, rases un orientācijas pārstāvji, pat heteroseksuāli vīrieši. Un patiešām - ''Gay Bowl'' spēlējot arī dzimumu mainījuši bijušie futbolisti.

Organizatori tagad apsver iespēju dibināt arī geju basketbola līgu, jo NBA esot ''daudz LGBT spēlētāju'', tomēr līgas 80 gadus ilgajā vēsturē savu netradicionālo orientāciju jebkad atklājis tikai viens spēlētājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:26

Jaunākās diskusijas