Atklāj, ko pārsteidzošu dara banāni ar veselību, ja tos ēd katru dienu

tautaruna.lv 17.aprīlis 2023, 2:00
 
Vladislavs Proškins/F64
Izrādās, ka ir veselības problēmas, kuras banāni atrisina labāk nekā tabletes, raksta lime.energy.

Banāni ir augļi, kas jāiekļauj ikviena cilvēka uzturā. Tie ir piesātināti ar dabīgiem cukuriem un satur šķiedrvielu, kas apgādā mūsu ķermeni ar enerģiju.

Neskatoties uz to kaloriju daudzumu, ir pierādīts, ka banāni palīdz ar vairākām veselības problēmām.

Hipertensija. Daudziem cilvēkiem, kas cieš no hipertensijas, trūkst kālija. Savukārt sāļu organismā ir pārāk daudz. Kālijs izvada tos no organisma.

Samazināts stresa līmenis. Banāns tiek uzskatīts par labāko "pretstresa" augli. Tas satur svarīgus vitamīnus un mikroelementus, kas ietekmē vielmaiņu, kas arī ir saistīta ar stresa līmeni organismā.

Redzes uzlabošana. Banāni satur A vitamīnu, kas ir svarīgs acu veselībai. Mūsu organismam ir nepieciešams noteikts A vitamīna daudzums dienā, lai samazinātu nakts akluma risku.

Aizcietējums un meteorisms. Banāni satur vielu, ko sauc par pektīnu, kas ir atbildīgs par smago metālu un citu toksīnu izvadīšanu no organisma. Banāni ir lielisks probiotiķis, kas stimulē gremošanas procesu. Tie arī samazina gāzu veidošanos un darbojas kā viegls caurejas līdzeklis.


Palīdzība PMS laikā. Banāni satur B6 vitamīnu, kas pozitīvi ietekmē cukura līmeni asinīs un var mazināt PMS negatīvos simptomus. Šis vitamīns palīdz pret vēdera uzpūšanos un mazina kaitinošās garastāvokļa svārstības.

Depresija. Banāni satur triptofānu, kas palielina serotonīna veidošanos. Lai gan banāni nepalīdzēs smagos gadījumos, divu augļu apēšana dienā palīdzēs atbrīvoties no vieglām skumjām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:34

Jaunākās diskusijas