"Esmu šokā!"; pārdevējas sacītais pamatīgi nokaitina sievieti

tautaruna.lv 17.aprīlis 2023, 18:30
 
Pixabay
Plašs komentāru birums lasāms pie kādas sievietes sūdzības, ka veikalā ar viņu pārdevēja nav runājusi latviski. Lielākais vairums komentētāju gan norāda - iespējams, pārdevēja bijusi no Ukrainas un skandāls sacelts velti, tikmēr daļa uzskata - pat ja persona bija no Ukrainas, būtu jau laiks mūsu valsts valodu elementārā līmenī zināt.

"Esmu ŠOKĀ Šodien Maximā jautāju pārdevējai, kur veikalā atrodas cukurs. Uz ko saņēmu krievu valodā atbildi: Я ТОЛКО ПО РУССКИ ПОНИМАЮ . Tas vispār ir normāli?" raksta Krista.

Uldis: Iespējams, ka pārdevēja ir no Ukrainas...

Manā mazpilsētas Rimi ir vairākas pārdevējas, kas pieklājīgi atbild, ka saprot tikai krievu valodu. Piespraide liecina, ka ir no Ukrainas. Ir ļoti jaukas un izpalīdzīgas. Par cilvēcību visur un visos.

Martins: 100%, ka pārdevēja ir no Ukrainas. Jebkurā citā gadījumā pārdevējiem pēc likuma ir noteiktas valsts valodas prasmes vismaz B1 līmenī.

Barbz: Kad pirms 10 gadiem strādāju veikalā un nemācēju krievu valodu, viens pensionārs man gan teica, ka vajadzētu aizbraukt uz Sibīriju iemācīties

Aida: Manā piepilsētā ir aptieka, kurā pagājušā vasarā sāka strādāt ukraiņu meitene. Tagad runā tekoši latviski. Pārdevēja, nenosaukšu, kurā Rīgas Rimi, tik pat ilgi atrodoties Latvijā, nesaprot, jo kolektīvs runā ar viņu krieviski.

Ingus: Tas normāli - kādus gadus atpakaļ darba uzdevumā vienai veikala darbiniecei jautāju kur var sastapt veikala vadītāju, uz ko saņēmu atbildi - što eto takoi veikala vadītājs?

Kristaps: Neienāca prātā, ka cilvēks ir no UA? DEPO vērsos pie darbinieces, bet saņēmu atvainošanos, ka latviski vēl nerunāju. Tad sapratu, ka sieviete ir no UA. Tā kā nevajag pieņemt pārsteidzīgus lēmumumus, sūtot kādu uz Bahmutu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:16

Jaunākās diskusijas