Pensionāre Cēsu pusē šokēta - rēķins par ūdeni vairāk nekā 600 eiro

tautaruna.lv 17.aprīlis 2023, 7:00
 
F64
Pirms četriem gadiem Anitas dzīvoklī uzstādīti jauni ūdens skaitītāji. Toreizējais apsaimniekotāja pārstāvis iemācījis Anitu, kā pareizi skaitītāja rādījumi jāfiksē. Kundze visus šos gadus rūpīgi sekojusi līdzi skaitītāju rādījumiem un katru mēnesi par patērēto ūdeni informējusi apsaimniekotāju, vēsta "Bez Tabu".

Šī gada sākumā pensionāres dzīvoklī viesojies apsaimniekotāja pārstāvis, kurš nomainījis ūdens skaitītājus. Darbinieks sastādījis nomaiņas aktu un skaitītāja rādījumus nodevis arī apsaimniekotājam. Jaunākais rēķins pensionāri pamatīgi pārsteidzis.

Par aukstā ūdens pateriņu nu jāmaksā 161 eiro, par ūdens uzsildīšanu 283 eiro, kā arī 206 eiro aprēķināti par kanalizācijas izmantošanu.

Nama apsaimniekotāja SIA “CDZP” valdes loceklim Ģirtam Beikmanim, iepazīstoties ar Anitas kundzes gadījumu, pavisam ātri rodas atbildes uz jautājumiem. Četrus gadus Anitas kundze par patērēto ūdeni katru mēnesi maksājusi vien dažus centus. Četru gadu laikā pensionāre teorētiski patērējusi vien septiņus kubus, kaut iepriekš vienā gadā vien aukstais ūdens patērēts piecu kubu apmērā.

"Iespējams, ka vēsturiski kādu apsvērumu pēc kļūda ieviesusies. Kundze raksta visu laiku tā, kā ir pieradusi. Būtība ir tāda, ka, ja patērēti, piemēram, divi kubi, viņa ieraksta, ka patērētai vien 0,2 kubi ūdens. Mums ir vairākas mājas, kur mēneša laikā iedzīvotāji nepatērē pat kubu. Kundze regulāri iesniedza rādījumus, regulāri veica maksājumus, mums nebija aizdomas, ka rādījumi neatbilst patiesībai. Citreiz, kad šādos gadījumos esam zvanījuši iedzīvotājiem, tad esam saņēmuši pārmetumus, ka neuzticamies nodotajiem rādījumiem," saka Beikmanis.

Beikmanis norāda, ka, labprātīgi uzsākot rēķina pakāpenisku apmaksu, kavējuma procenti netiks aprēķināti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:45

Jaunākās diskusijas