"Kaut kas pīkst!" NMPD pārstāvis atklāj neticamu stāstu par izsaukumu

tautaruna.lv 17.aprīlis 2023, 15:15
 
Vladislavs Proškins / F64 Photo Agency
Lai gan nereti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem jāsaskaras ar tiešām ļoti sarežģītām situācijām, kādai mediķu brigādei nācies piedzīvot arī visai amizantu notikumu.
"Izsaukums - Dakter, man šausmīgi kaut kas pīkst ausīs tāpēc izsaucu. Brigāde skatās un ārsts saka piesardzīgi, bet es arī dzirdu pīkstēšanu. Palīgs saka tiešām pīkst. Dūmu detektoram baterijas beigušās, baterijas nomainījām, visi sveiki un veseli!" mikroblogošanas vietnē twitter pavēstījis NMPD darbinieks Rafaels Ciekurs.

"Nu var jau būt, ja pacientam mājās tāda rezerves baterija, kādai jabūt. Parasti tā baterija ir īpaša, ne katru reizi mājās. 74 eiro rēķinu izrakstījat?" vaicājis kāds twitter lietotājs.

"Paldies Jums kolēģi!" pie publikācijas pateicies VUGD vadītājs Mārtiņš Baltmanis.

Atgādinām, ka uz ārkārtas tālruni 113 jāzvana situācijās, kad cilvēka dzīvība ir apdraudēta un palīdzības saņemšanā izšķirošas ir minūtes - ir gūta ļoti smaga trauma vai ir pēkšņa saslimšana un neatliekamā medicīniskā palīdzība nepieciešama nekavējoties.
NMPD apzinās, ka cilvēks bez medicīniskas izglītības ne vienmēr spēj objektīvi izvērtēt savu veselības stāvokli. Tāpēc, pasliktinoties veselības stāvoklim, vai jebkuru neskaidrību un šaubu gadījumos jau savlaicīgi vajadzētu sazināties ar mediķiem - darba laikā ieteicams konsultēties ar savu ģimenes ārstu, savukārt, kad nav iespējas konsultēties ar savu ģimenes ārstu, bet nepieciešams mediķu padoms veselībai steidzamās situācijās, un nav skaidrs, kā rīkoties, zvanīt Ģimenes ārstu konsultatīvajam tālrunim, doties pie dežūrārsta vai steidzamās medicīniskās palīdzības punktu mediķiem.
Vairāk par to lasiet šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:56

Jaunākās diskusijas