Soctīklos populārs kļūst Latvijas mediķa jautājums sev un kolēģiem

tautaruna.lv 18.februāris 2023, 17:43
 
Mārtiņš Zilgalvis/f64
Sūdzību par ārstu un medicīnas personāla attieksmi pret pacientiem un tuviniekiem ir pārpārēm. Ārsts Roberts Fūrmanis ar kolēģiem sev uzdevuši filozofisku jautājumu.

"Šonakt dežurā filozofiskas pārdomas ar kolēģiem mēģinot rast atbildi uz jautājumu: “Vai es gribētu būt tas pacients, kuru es šobrīd ārstēju?” Runa nav par slimību, bet gan par attieksmi, pieeju pacientam un spēju izprast izjūtas."

Linda raksta: "Es laikam būšu nepopulāra, taču man ir tikai pozitīva pieredze gan PKUS neatliekamā, gan Austrumu slimnīcā! Tieši par attieksmi runājot Paldies par to darbu, ko dariet! Tas ir nenovērtējami"

Gundars: "Vēl arī ir svarīga attieksme pret pacienta tuviniekiem, īpāsi, ja pacients ir stāvoklī, kad pats nespēj komunicēt. Diemžēl nesenā pieredze rāda, ka no tuvinieku perspektīvas lūkojoties, ir vieta uzlabojumiem :( P.S. "Parmetumi" nav mediķu lauciņā, bet pārslodzē un organizācijā"

ieva: "Es arī esmu aizdomājusies, labāk ātri nomirt, nevis ilgstoši slimot. Žēl arī to ārstu un medpersonālu, kuri savu darbu veic profesionāli un ar cieņu. Jo viņi nes atbildību par visu kopējo darbu."

Asnāte: "Ar šādām vērtīgām pārdomām būtu jāsaskaras ikvienam veselības sfērā strādājošajam."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas