"Kamdēļ salūta esamību vai neesamību saistīt ar ukraiņu bēgļiem?"; tviterī aizsākusies spraiga diskusija

tautaruna.lv 28.decembris 2022, 20:30
 
Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency
Gadumijā daudziem ierasts ir svētku salūts, citi norāda - lieka naudas izšķiešana. Par tā vajadzību, šķiet, nekad nebūs vienisprātis visi.

Leila: Šis patiesi skumdina! Salūtam naudas netrūkst, toties smukai gaumīgai eglei gan neatrodas. Iztiekam ar daudziem jau sen apnikušu un ne visiem “pie sirds ejošu” egli. Prieks par to, cik skaista un gaumīga ir Rīga svētku laikā! Rēzekne dzīvo pagātnē - jo raibāk, jo labāk +salūts.

Daira: Atkal tā pati konusveida egle Festivāla parkā? Es viņu atceros no laikiem, kad vēl vidusskolā gāju

Baiba: Es biju gatava no salūta atteikties jau sen - bīstamo traumu un pārbiedēto dzīvnieku dēļ. Diemžēl pat ja pašvaldība nerīkos, kaimiņi darīs pa savam…

Dzintars: Mož pašiem ukraiņiem uzprasīt vai viņi ir par vai pret?

Ķīps: Sirēnas Rīgā skanēja ne pa jokam. Tās var? Ukraiņi nav dzīvnieki, lai nezinātu, kad notiek uguņošana vai skan sirēnas.. Ja vēl salūtu aizstātu ar kaut ko citu... Tagad grib, lai tauta dzīvo tumsā un bez svētkiem. Staro Rīgas nav. Ziemassvētku eglītes pie pils nav, uguņošanas nav!

Ģirts: Ir gan eglītes, gan smukas dekorācijas Rīgas parkos. Uguņošanu gribētos, bet varu paciesties līdz pakārs Puķinu. Tad gan vajadzēs kārtīgu salūtu.

Dagnis: Kamdēļ salūta esamību vai neesamību saistīt ar ukraiņu bēgļiem? Nu nav lielākai daļai UA bēgļu traumas no salūta! Nevajag pārnest mūsu lēmumu uz citiem! Salūts ir bezjēdzīga naudas šķiešana un saistības ar svētku noskaņojumu tur ir maz!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:54

Jaunākās diskusijas