Soctīkla lietotāji šokā, kā VID izrīkojās ar kādu uzņēmēju

tautaruna.lv 28.decembris 2022, 1:00
 
Kaspars Krafts/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter tiek plaši apspriesta kāda uzņēmēja konfliktsituācija ar Valsts Ieņēmumu dienestu (VID).
Kā secināms no kādas Twitter lietotājas ieraksta, VID atteicis uzņēmējam sadalīt parāda atmaksu uz gadu, tā vietā radot bankrota situāciju un bloķējot bankas kontu.

"Manas darbinieces vīram ir celtniecības firma. Strādāja kā apakšuzņēmējs. Tā firma nesamaksāja par darbu palielu summu. Palika parādā valstij 10 tūkstošus. Uzrakstīja vēstuli VIDam ar lūgumu sadalīt maksājumu uz gadu. VID atteica un pateica, ka jāsamaksā mēneša laikā. 50% mēneša sākumā, otrus 50% mēneša beigās. Protams samaksāt nevarēja, jo tāda nauda uz sitienu nebija. VID nobloķēja kontu. Kur VIDam loģika??? Vai saņemt mēnesī gandrīz 1000€ gada garumā vai beigās nedabūt neko, jo firmai taisīšot bankrotu," ar stāstu dalās lietotāja.

Jāpiebilst, ka ieraksta komentāros civēki rakstīja, ka šāda attieksme no VID puses ir ļoti dīvaina un neskopojās ar kritiku valsts iestādei.

"Šādu stāstu ir simtiem. Tur nav nekāda loģika. VID ne tikai rada bezspēcības un netaisnības sajūtu, bet vienkārši nogalina biznesu."

"Tur VID loģikas nav. Tā viņi dara un bieži tieši uzņēmumiem, kurus grafiks izglābtu. Un atteikumiem bieži nav pamatojuma. Ir sajūta, ka tantes sanāk kopā un nospriež: šitam nedosim! Jo dažreiz iedod tādam, kam rādītāji nav tie labākie."

"Tā viņi strādā, diemžēl. Arī bija nesen paziņām līdzīga situācija, tikai par mazāku summu. Aizņēmās to naudu, jo citādi bloķētu kontu. Loģikas nekādas, jo ne katram iespēja aizņemties. Atsakot sadalīt maksājumu, faktiski iznīcina uzņēmumus."

"VID loģika - nodokļu pārmaksu var krāt gadu, un tad 3 mēnešus izskatīt, un tad 3 mēnešu laikā atmaksāt. Bet, kad runa ir par iekasēšanu..."

"Nu nemīl mazos..."

"Vidā strādā "speciālisti" par 700 eur mēnesī,nav ko no viņiem arī prasīt kādu pozitīvu rezultātu par tādu nabagu algu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:08

Jaunākās diskusijas