Noskaidrotas valstis, uz kurām sievietei doties vienatnē ir visdrošāk

Portāls nra.lv 4.septembris 2022, 15:46
 
Pixabay.com
Eksperti noteikuši pasaules valstis, kas ir drošākās sievietēm, kuras vēlas ceļot vienas, ziņo portāls “Unian.ua”.

Pētījumu veikusi ceļojumu aplikācija “Bounce”. Veidojot reitingu, tika ņemti vērā tādi rādītāji kā vardarbības pret sievieti līmenis, vardarbības līmenis ģimenē, attieksme pret vardarbību pret sievieti sabiedrībā, cik sievietei ir droši naktī staigāt vienai, likumdošana par sieviešu aizsardzību, ka arī dzimumu līdztiesība.

Reitinga augšgalā ierindojās Īrija , kur ir zemākais to sieviešu īpatsvars, kuras uzskata, ka vardarbība pret sievietēm ir attaisnojama, tāds ir tikai 1%. Īrijā bija arī viens no zemākais sieviešu upuru skaits, kuri cietuši no vīriešu vardarbības, mazs sieviešu slepkavību upuru skaits un viens no labākajiem dzimumu līdztiesības indeksa rādītājiem pasaulē.

Otrajā vietā ierindojās Austrija, kurā bija salīdzinoši zems vardarbību piedzīvojušo sieviešu īpatsvars, savukārt 79% sieviešu teica, ka jūtas droši, naktī ejot mājās vienas. Trešajā vietā ierindojās Norvēģija ar vismazāko sieviešu slepkavību upuru skaitu uz 100 000 cilvēku, lielāko sieviešu procentuālo daļu, kuras jutās droši, pārnākot mājās naktī (83%).

10 visdrošākās valstis tūristēm pasaulē:

1. Īrija (kopējais drošības vērtējums 7,88)

2. Austrija (7,70)

3. Norvēģija (7,45)

4. Slovēnija (7,19)

5. Šveice (7,01)

6. Spānija (6,97)

7. Portugāle (6,88)

8. Kanāda (6,67)

9. Nīderlande (6,15)

10. Polija (5,97)

Tajā pašā laikā visbīstamākais galamērķis sievietēm, kuras ceļo vienatnē, ir Kolumbija , kuras rezultāti katrā no rādītājiem bija vissliktākie. Tai sekoja Kostarika , ASV , Čīle un Turcija .

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 2

 
Anonīms
 

Pašpasludinātā demokrātijas citadele ASV starp bīstamākajām valstīm. Šādu demokrātiju ASV cenšas uzspiest visai pasaulei.

4.septembris 2022, 21:08 Atbildēt

kurā vietā zviedrija Dānija, jaunzēlande??? kautkas nav kārtībā ar šo rakstu. kādas valstis tad vispār ir iekļautas pētījumā? kāds tūristu drošums varētu būt piem. Sīrijā un Afganistānā, vai Indijā, kur tūristes regulāri tiek izvarotas. Pilnīgi atkla no gaisa izgrābts raksts, bez loģikas.

24.septembris 2022, 23:24 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:06

Jaunākās diskusijas