Viņķele atklāj, ko novērojusi kādā frizētavā par vakcināciju

tautaruna.lv 14.oktobris 2021, 15:13
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele mikrobologošanas vietnē Twitter pastāstījusi par kādu situāciju, ko novērojusi frizētavā.

Viņķele atklāj, ka kāda frizētavas kliente frizierei sūdzējusies, ka viņai izkrītot mati un norādījusi, ka dzirdējusi, kas tas notiekot vakcīnas pret Covid-19 dēļ. I.Viņķele atzinīgi novērtē frizieres tālāko rīcību.

"Friziere mierīgi un pacietīgi stāsta, ka strādā tikai ar vakcinētiem klientiem un neko tādu nav novērojusi. Satrauktā sieviete pamazàm nomierinās. Friziere ‘sakārtoja galvu’," ar novēroto dalās Viņķele.

Jau vēstīts, ka, turpinot kāpt vakcinācijas pret Covid-19 tempam, divās dienās potēšanās procesu sākušo iedzīvotāju īpatsvars pieaudzis pa procentpunktu, sasniedzot 52%, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Līdz šim kopumā Latvijā pret Covid-19 vakcinētas 982 503 personas, bet vakcinācijas kursu pabeiguši 911 039 cilvēki, kas atbilst 48,4% Latvijas iedzīvotāju, aprēķinos izmantojot Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datus par provizorisko iedzīvotāju skaitu valstī 2021.gada jūlija sākumā.

Vakcinācijas pret Covid-19 temps gan joprojām vairākas reizes atpaliek no maija beigām, kad, uzstādot rekordus, vienā nedēļā vidēji dienā tika sapotēti vairāk nekā 16 700 cilvēku.

Lietošanai ES līdz šim ir apstiprinātas četras vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un J&J jeb "Janssen".

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu.

Kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19 var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:07

Jaunākās diskusijas