Silīte vai zārciņš? Soctīklos pamatīgi izsmej jauno budžeta portfeļa izskatu

tautaruna.lv 14.oktobris 2021, 15:52
 
Fotokolāža
Šodien Saeimā nogādāts jaunā budžeta portfelis, kurš šogad izskatās pavisam citādi. Tikmēr soctīklu lietotāji nebūt nav sajūsmā par jauno dizainu.

Šogad finanšu ministrs Jānis Reirs uz Saeimu devās ar jaunu budžeta portfeli, kura autors ir tēlnieks Ivars Drulle. Jaunais portfelis simbolizēšot rūpniecību un viedo reindustrializāciju, tas esot inovatīvs, izgatavots Latvijā no vietējiem materiāliem.

Tomēr soctīklos cilvēki jau pasākuši jauno dizainu salīdzināt ar "zārciņu" un "kompekšu kasti".

"Kas viņiem tai kompekšu kastē?" - par jauno portfeļa dizainu pasmejas Twitter lietotāja.

Nevar saprast, silīte vai zārciņš?" - norāda Twitter lietotājs.

"Droši vien nav tā labākā zīme, ja teju 5% deficīta budžetu uz Saeimu aiznes portatīvā koka puszārciņā," pauž žurnālists Ivo Butkevičs.

Cits iedzīvotājs atkal norāda, ka, viņaprāt tas neizskatoties pēc zārka: "Mmm... Ne patīk, ne nepatīk. Nekādas emocijas. Nu, pieļauju - praktisks. Bet, lai to droši apgalvotu, būtu jāpasvārsta rokās. Labi, bet kā tur var saskatīt ko līdzīgu zārkam - gan nesaprotu."

Jau vēstīts, ka budžeta portfeļa nešana no FM uz Saeimu ir tradīcija, kas tika aizsākta 1997.gadā. Šogad portfelis tiks nests jau 24. reizi. Tradīciju ieviesa toreizējais finanšu ministrs Roberts Zīle (NA). Viņš atvēlēja personīgo darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998.gada budžetu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas