Liels pieprasījums: Latvijā trūkst viena ražotāja Covid vakcīnas

tautaruna.lv 14.oktobris 2021, 7:00
 
f64.lv, Dmitrijs Suļžics
Īpaši liela interese sabiedrībā ir par "Janssen" poti pret Covid-19, kurai vajadzīga tikai viena deva. Ar "Janssen" potēties vēlas arī daudzi iedzīvotāji ārpus lielajām pilsētām. Bet tur uz vietas ģimenes ārstu praksēs bieži šo vakcīnu nav, vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Kāda jaunā māmiņa stāsta, ka grūtniecības laikā viņai bijušas šaubas par vakcināciju, bet tagad, kad bērnam apritējuši trīs mēneši un vakcinācija ir vajadzīga, dodoties teju jebkurās ikdienas gaitās, māmiņa vēlējusies saņemt vakcīnu vietējā doktorātā, taču esot saņēmusi atbildi, ka vakcīnu nepietiek.

Visvairāk trūkstot "Janssen" vakcīnu, jo pēc tām ir lielākais pieprasījums.

Krimuldas doktorātā, kurā sieviete interesējusies par poti, pēdējās "Janssen" vakcīnas pavisam mazā apjomā piegādātas septembra beigās: 21. septembrī 25 devas, 28. septembrī - 20.

SIA "Krimuldas doktorāts" ģimenes ārste Ilze Pētersone skaidroja: "Tagad pēdējā reizē pagājušajā nedēļā teica, ka aizvirzīs uz vakcinācijas centru un ka mums nebūs - doktorātam un ģimenes ārstu praksēm. To "Janssen", kas gribēja, pagājušajā nedēļā mums nebija, ko potēt. Šonedēļ atvedīšot, bet sola, ka tikai ceturtdien vai piektdien."

Vakcinācijas projekta nodaļā skaidroja, ka "Janssen" apjoms esot samazināts visiem pasūtījumiem.

Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča uzsvēra: "Ņemot vērā "Janssen" vakcīnas ierobežoto apjomu, kas Latvijai tiek piegādāts, tad tas primāri tiek novirzīts uz izbraukuma vakcinācijām, vakcinācijas punktiem tirdzniecības centros, slimnīcās un citur."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:06

Jaunākās diskusijas