Danilāns atbild, kāpēc neviens neuzņemas atbildību par vakcināciju

tautaruna.lv 22.augusts 2021, 11:30
 
Kaspars Krafts/F64
Gastroenterologs Anatolijs Danilāns, viesojoties kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas", atbildējis uz skatītāja jautājumu, kāpēc par vakcinācijas sekām neviens neuzņemas atbildību.

Atbildot uz skatītāja jautājumu, ka, ja vakcīna "ir tik laba", tad kāpēc neviens neuzņemas atbildību par sekām pēc vakcinācijas, Danilāns norāda, ka arī viņa kolēģi, dodoties uz smagām operācijām, apzinās, ka "kāds procents cilvēku paliks uz galda". Ārsts uzsver, ka ir jāsalīdzina risks ar ieguvumu.

"Es nesaku, ka vakcinācija kādam nevar savārīt pamatīgas ziepes, kādam varbūt. Bet tas notiek stipri, stipri retāk nekā tad, ja tu dabū to draņķa vīrusu nevakcinējies, " atzīmē ārsts.

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas. Šā gada 3.aprīlī durvis vēra speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri, jo Latvijas rīcībā pirmo reizi bija nonācis lielāks daudzums vakcīnu. Savukārt kopš 3.maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, kopš 17.maija - arī pusaudži no 16 gadu vecuma, bet no 2.jūnija - arī pusaudži vecumā no 12 līdz 15 gadiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:59

Jaunākās diskusijas