Dietoloģe nosauc produktu, kas dedzina taukus uz vēdera

tautaruna.lv 22.augusts 2021, 12:31
 
Dāvis Ūlands/F64
Dietoloģe Tobija Smitsone, kas speciālizējas cukura diabēta problēmu ārstēšanā, pastāstījusi par kādu produktu, kas kavē ādas novecošanos un dedzina taukus uz vēdera, raksta "Eat This, Not That!"
Pēc Smitsones teiktā, tieši mandeļu lietošana uztura paildzina ādas jaunību, palēninot novecošanās procesu.

“Ēdiet sauju mandeļu divas reizes dienā, lai izvairītos no grumbu veidošanās. Pētījumi ar sievietēm pēcmenopauzes periodā ir parādījuši, ka divu porciju mandeļu (aptuveni 15 grami katrā) lietošana dienā var palīdzēt izlīdzināt grumbas un mazināt ādas pigmentāciju, ”viņa sacīja.

Uztura speciāliste atzīmēja, ka saskaņā ar pētījumiem, regulāri uzturā lietojot mandeles, grumbu redzamība samazinājās par 16 procentiem, un pigmentācijas intensitāte samazinājās par 20 procentiem.

Mandeles, pēc ekspertes teiktā, satur daudzas vērtīgas vielas. Piemēram, 100 gramos produkta ir 21 grams olbaltumvielu, 12,5 grami šķiedrvielu, 24,6 miligrami E vitamīna un 234 miligrami magnija - vairāk nekā 50 procenti no dienas devas.

Smitsone arī piebilda, ka mandeles arī palīdz sadedzināt taukus vēdera zonā un samazina metaboliskā sindroma risku, kas palielina sirds slimību un diabēta iespējamību. Mandeles ir vērtīgas sirdij, jo samazina holesterīna līmeni asinīs.

Neskatoties uz to, ka mandeles tiek uzskatītas produktu ar lielu kaloriju daudzumu, tās faktiski satur mazāk kaloriju nekā parasti tiek uzskatīts: “No veselām neapgrauzdētām mandeleēm uzsūcas par 25 procentiem mazāk kaloriju, no veselām grauzdētām mandelēm - par 19 procentiem mazāk kaloriju, nekā norādīts uz etiķetēm."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:35

Jaunākās diskusijas