Kur šodien Latvijā ir lielākais bīstamu negaisu risks?

tautaruna.lv 8.jūlijs 2021, 10:24
 
Ekrānuzņēmums no Twitter/ESTOFEX
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter atklājis, kurā Latvijas daļā šodien ir iespējams izvairīties no stipra negaisa un kur tas būs vispēcīgākais.
"Tā kā Kurzemē mākoņu sega traucēs negaisu attīstībai, spēcīga negaisa risks lielākais būs šopēcpusdien Latvijas centrālajā daļā," raksta Trallis.

Viņš norāda, ka vietām būs ļoti stiprs lietus un lokāli iespējami plūdi. Tāpat vietām iespējama vētra un liela krusa. Arī Rīgā iespējams pērkona negaiss.

Arī topošais meteorologs un entuziasts Martins Bergšteins dalījies ar bīstamu negaisu prognozi šodienai.

"Domājams, ka lielākais risks no negaisiem nākamajā diennaktī augstāko līmeņu brīdinājumos ir tieši ļoti stipras lietusgāzes un lielgraudu krusa, bet pastāv arī ļoti stipru vēja brāzmu risks, jo negaisiem būs tendence rotēt, veidojot "superšūnas" (supercell) negaisus," "meteolatvia.com" raksta Bergšteins.

Jau vēstīts, ka izsludināts oranžais brīdinājums par ļoti stipru karstumu.

Mākoņu dēļ Kurzemē gaisa temperatūra nepārsniegs +23..+27 grādus, bet citviet valstī saule gaisu sakarsēs līdz +28..+32 grādiem.

Rīgu var skart stipras pērkona lietusgāzes ar brāzmainu vēju, dienas pirmajā pusē gaiss sakarsīs līdz +30..+32 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals, taču pār Kurzemi stiepjas atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 1019-1023 hektopaskāli jūras līmenī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:19

Jaunākās diskusijas