Bricis: Nedēļas nogalē sāksies lielākais karstuma vilnis pēdējos divos gados

tautaruna.lv 15.jūnijs 2021, 10:30
 
Karolis Kavolėlis /F64
Kamēr vēl otrdien laiks būs mākoņains laiks un tuvākās dienas temperatūra vēl turēsies zem +30 grādu atzīmes, nedēļas nogalē gaidāms karstuma vilnis, ziņu raidījumā "Rīta Panorāma" atklāj Latvijas Televīzijas laika ziņu redaktors Toms Bricis.
Bricis atklāj, ka šīs nedēļas nogalē laiks kļūs karstāks un brīvdienās termometra stabiņš pakāpsies līdz +26..+31 grādam, bet naktīs nekļūs vēsāks par +15..+20 grādiem.
Pašreizējās prognozes rāda, ka šis būs lielākais karstuma vilnis pēdējo divu gadu laikā, jo nākamās nedēļas sākumā temperatūra var vēl nedaudz paaugstināties, norāda Bricis.

Viņš skaidro, ka par karstuma vilni Latvijā uzskatāma gaisa temperatūra, kas sasniedz vismaz +27 grādus divas dienas pēc kārtas. Tādi apstākļi atbilst dzeltenā līmeņa brīdinājumam. Ja temperatūra sasniedz +32 grādus, tiek izplatīts oranžā līmeņa brīdinājums, kas raksturo ļoti stipru karstumu, bet, ja svelme ar vismaz +32 grādiem turpinās divas dienas un naktīs temperatūra nenoslīd zemāk par +20 grādiem, tas ir ekstremāli stiprs karstums un stājas spēkā augstākās pakāpes - sarkanais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tāpat Bricis uzsver, ka šonedēļ un nākamnedēļ būs augstākais ultravioletā starojuma līmenis gadā, tādēļ nav ieteicams sauļoties laika posmā no pl.11 līdz pl.16.
Savukārt trešdien un ceturtdien laiks būs saulains un sauss, temperatūra pēcpusdienās pakāpsies līdz +21..+26 grādiem, bet naktis vēl būs vēsas - ar minimālo temperatūru +7..+12 grādu robežās, prognozē Bricis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas