Krievijas propaganda? Pircēji neizpratnē par kādu produktu Latvijas veikalu plauktos

tautaruna.lv 23.janvāris, 1:30
 
Ilustratīvs attēls / Vladislavs Proškins/F64
Kāds pircējs ziņo – dažs labs ražotājs Latvijā savu preču nosaukumos joprojām nevar atvadīties no padomju laikiem, vēsta "Bez Tabu".

Līdzās stiprajam alkoholam no Ukrainas, kā stalti zaldāti izvietots degvīns “Moskovskaja”. Kastes ar dzirkstošo vīnu “Sovetskoje Šampanskoje” jeb “Padomjlaiku Šampanieti” atrodam citā veikalā. Uz etiķetes skaidri un gaiši rakstīts - ražots Rīgā.

Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusevičs skaidro - liegts izmantot vārdu “Sovetskoje” jeb “Padomjlaiku” preču nosaukumos neesot. Esot virkne noteikumu, kam marķējumā jāparādās, piemēram, derīguma termiņam, sastāvam un ražotājam. Okupācijas simbolu slavināšana un izlikšana publiskās vietās gan ar likumu esot liegta.

“Latvijas balzams” jeb AS “Amber Latvijas balzams” jau vairākus gadus iekļauts holdinga kompānijā “Amber Beverage Group”, kas pēc Krievijas karaspēka iebrukšanas Ukrainā bija viens no pirmajiem globālajiem uzņēmumiem, kas publiski piedāvāja atbalstu Ukrainas tautai.

Dzēriena ražotāja pārstāvji apgalvo - līdz šim negatīvas atsauksmes vai komentāri par “Sovetskoje Šampanskoje” nosaukuma izmantošanu neesot saņemti.

“Atbilstoši Latvijas Republikas likumiem un regulējumiem akciju sabiedrības “Amber Latvijas balzams” dzirkstošais vīns “Sovetskoje Šampanskoje” tiek ražots un veikalos tiek tirgots ar šādu nosaukumu jau kopš 1954. gada. Ar nolūku atšķirt savu produktu no citiem “Amber Latvijas balzams” reģistrēja preču zīmi, kas atveido nosaukumu “Советское Шампанское” Latvijas Republikas patentu valdē 1997. gada augustā un tās izvietojums uz etiķetes palicis nemainīgs visus šos gadus.”

Uzņēmumā apstiprina, ka ieceres mainīt produktu nosaukumus neesot.

Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusevičs uzskata, ka, visticamāk, uzņēmums mainīt preces nosaukumu nevēlas, baidoties zaudēt uzticamus klientus, jo ienākt tirgū ar jaunu marku ir sarežģīti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:58

Jaunākās diskusijas