Ēdoles bērni publicē emocionālu video, uzrunājot ierēdņus, kas grib slēgt viņu skolu

tautaruna.lv 23.janvāris, 14:15
 
Dmitrijs Suļžics/MN
Kuldīgas novadā tiks mēģināts turpināt Ēdoles, Kabiles un Turlavas skolu darbu, tāpēc domes priekšsēdētāja Inese Astaševska ("Kuldīgas novadam") uzdevusi rast finansējumu to saglabāšanai, aģentūrai LETA apstiprināja pašvaldības mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Meirupska.

"Tiekoties ar pagastu iedzīvotājiem, redzam, ka lauku bērnu interesēs jāsaglabā skolas, kuru vide ir piemērota un draudzīga ikvienam, kas vēlas iegūt izglītību savā pagastā, tā stiprinot arī vietējās kopienas dzīvotspēju un ticību nākotnei," uzsver Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja.

"Apzināmies, ka, nesakārtojot skolu tīklu saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadlīnijām, izmaksu kopsumma, kas gulsies uz pašvaldības pleciem, palielināsies vēl vairāk. Tomēr skolu tīkls jāvērtē plašāk, domājot par pagastu kopienu vajadzībām," izteikusies Astaševska.

Jautājumu par skolu tīkla sakārtošanu deputāti turpinās skatīt ceturtdien Finanšu komitejas sēdē, kā arī domes sēdē 25.janvārī.

Tikmēr milzu popularitāti soctīklos izpelnījies video, kurā Ēdoles bērni uzrunā ierēdņus.

@latvijastautaskanals Ēdoles pamatskolas bērni sūta Jums video! Ir izskanējušas ziņas par Ēdoles skolas slēgšanu. Mēs esam pret to,tāpēc vēršamies pie Jums! Cien.Čaksas kundze! Jūs savulaiku lauku skolas bērnus nodēvējāt par “norakstītiem”. Tas nebūs par mums. Mēs sevi cienam un to nepieļausim. Neradiet mums tādus apstākļus,lai mēs justos kā otrās šķiras cilvēki. Izturieties ar cieņu pret mums. Mums priekšā ir garš ceļš izglītībā un šobrīd mēs nesaprotam Jūsu mistiskos % pret kaut kādiem gadiem Jūsu dokumentos,kas saistīti ar izglītību. Bet mēs saprotam,ka neviens negrasās domāt,kā attīstīt mūsu pagastu un kā pasargāt mūsu mājas,lai tajās kāds dzīvotu. Kuldīgas domes pārstāvji- Jūs 1.sept. solijāt,ka Ēdoles skolu saglabās. Vai Jūs melojat saviem lauku bērniem? Ja šeit,šīs durvis neatvērsim mēs,tās mēs arī neatvērsim mūzikas skolai,sporta hallei,bibliotēkai un kultūras namam. Šeit nebūs nekas. Jo nebūs jaunās paaudzes. Vai mūsu skola jāslēdz,jo nav skolēnu? Vai arī -iedzīvotāji nebūs tāpēc,ka skola būs slēgta? Šī ir mūsu skola! Un es šeit vēlos mācīties! Arī mans mazais brālis un māsa! Es gribu dzīvot Ēdolē un būt šeit piederīgs! /Ēdoles skolēni/ #politika #izglitiba #skola #kultura ♬ original sound - Latvijas Tautas Kanāls

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas