Bijusī aizsardzības ministre iebilst tagadējam aizsardzības ministram

Portāls nra.lv 23.janvāris, 13:51
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Pēdējās nedēlās norit aktīva diskusija par iespēju uz Krievijas robežas izvietot kājnieku mīnas, kas varētu būtiski palēlināt potenciāli iespējamā iebrukuma tempu.

No vienas puses skatoties kājnieku mīnu izvietošanu reglamentē tā sauktais Otavas līgums, no otras puses aktuāla ir pēc iespējas spēcīgāka robežas aizsardzība.

Reaģējot uz aizsardzības ministra Andra Sprūda pausto LTV, bijusī aizsardzības ministre Ināra Mūrniece mikroblogošanas vietnē "X" raksta: "Jāstiprina mūsu robeža visos iespējamos veidos! Ieskaitot prettanku un kājnieku mīnas. To nosaka veselais saprāts un Krievijas agresīvā daba. Debates ir sāktas! Jautājums, cik ātri no Otavas konvencijas izstāsimies. Valdība te nedrīkstētu stiept gumiju..."

Komentētāji atbalsta Ināra Mūrnieces viedokli: "Varbūt viņam jāpalūdz otrs viedoklis Somijas aizsardzības ministram? "

"Ir pagājuši 2 gadi kopš pilna mēra kara sākuma. Viss ko dzird no mūsu ģenerāļa ir atrunas. Mīnēt nevajag, OMD arī nevajag. Nu nekādu drošību viņš nerada... 2 gadi... un nekādas aizsardzības līnijas... filozofē par alternatīvām mīnām..."

"Pilnībā piekrītu! Ukraina ir ideāls piemērs Latvijai. Tur daudz kas tika nokavēts, taču viņi to saprata, mācās no savām kļūdām. Kāpēc Latvijā vēl kāds ilūzijas lolo?!"

"Varbūt tie, kuri neatbalsta izstāšanos no Otavas konvencijas, paši ir jānosūta ,tuvojoties x stundai, uz A/DA robežu mīnu vietā, varbūt tā nāks pie prāta... Vai arī tik nekompetenti "speciālisti" ir jāatlaiž."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas