Neticami iespaidīgas cenas! Pasaulē dārgākie "vienkāršie" ēdieni

tautaruna.lv 26.novembris 2023, 17:30
 
pexels.com
Smalkas delikateses restorānos var maksāt lielu naudu. Taču lielu pārsteigumu var radīt pa visam vienkāršu ēdienu "kosmiskās" cenas. Medijs "UPI" nosauc trīs ēdienus, kuru cenas pasaules klases restorānos tiešām šokē.

Pasaulē dārgākie frī kartupeļi - 200 USD

Restorāns "Serendipity3", kas atrodas Ņujorkā, saņēmis Ginesa pasaules rekordu par to, ka tur tiek tirgoti paši dārgākie frī katrupeļi. Viena kartupeļu porcija izmaksā veselus 200 dolārus. Ēdiena pagatavošanai tiek izmantoti ne tikai kartupeļi, ber arī Dom Perignon šampanietis, īpašs etiķis no J. LeBlanc, zosu tauki, trifeļu sāls, trifeļu eļļa, Crete Senesi Pecorino Tartufello siers, melnās vasaras trifeles, trifeļu sviests un vēl vairākas izsmalcinātas sastāvdaļas, tai skaitā ēdamie zelta putekļi.

Pasaulē dārgākā sviestmaize - 214 USD

Tas pats restorāns, kas piedāvā saviem klientiem dārgākos frī kartupeļus pasaulē, aicina nobaudīt arī pasaulē dārgāko grilēta siera sviestmaizi. Šī sviestmaize ir apzeltīta ar 24 karātu zeltu un tiek gatavota no īpašas maizes, kuras sastāvā izmantots Dom Perignon šampanietis, tāpat sviestmaizes pagatavošanai tiek izmantots trifeļu sviests un Caciocavallo Podolico siers.

Pasaulē dārgākais saldējums - 6696 USD

Japāņu zīmols "Cellato" radījis unikālu saldējumu "Byakuya", kas mazumtirdzniecībā maksā veselus 6696 dolārus. Šī ļoti dārgā saldējuma sastāvā ir retas baltās trifeles, kas nākušas no Itālijas. Aptuveni 450 grami šīs retās trifeles maksā 6905 dolārus, tieši tāpēc saldējums ir tik dārgs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas