"Medicīnas studenti papildus izrādes baudīšanai var dzirdēt un apgūt visus iespējamos klepu veidus"; novērojumi teātrī

tautaruna.lv 26.novembris 2023, 12:30
 
MN
Rudens ir klepus un puņķu laiks un tur nu neko padarīt nevar. Tomēr doties sabidrībā ar elpceļu saslimšanām nav prāta darbs, jo pastāv riski aplipināt ar savu vīrusu visus apkārtējos, kā arī klepošana teātrī traucē gan skatītājiem, gan aktieriem.

Daktere Dana Isarova "X" kontā iesaka lielisku ideju kā studentiem apgūt praktiskās zināšanas par klepu: "Vakar biju teātrī, man ir divas praktiskas atziņas: - medicīnas studenti papildus izrādes baudīšanai var dzirdēt un apgūt visus iespējamos klepu veidus (50 shades of cough, tā teikt), - teātra tuvumā vai pašā teātrī varētu tirgot pretklepus ledenes (pilnīgi VISI būs ieguvēji)."

Izrādās, ka ideja par pretklepus konfektēm nemaz nav jauna: "Man uz teātri vienmēr ir klepus ledenes līdz - pat ja nav klepus, 100% zinu, ka vienā brīdī sāks rīklē kasīties. Un tas noteikti būs pats nepiemērotākais, emocionālākais un klusākais brīdis visā izrādē."

"Berlīnes filharmonijā šim nolūkam pie mēteļu nodošanas uz letes stāv lieli stikla bunduļi ar piparmētras končiņām."

"Nacionālajā teātrī ir nopērkama glīta metāla kārbiņa ar uzrakstu Teātra klepus, kurā iekšā mentola pretklepus tabletītes."

"Tas pats vilcienā. Reizēm jūties kā tuberkulozes dispanserā. Cits klepo no kājām kristams. Un vēl varonīgi uz darbu brauc. Nē, nu es saprotu - uz teātri dārgās biļetes sapirktas, neies jau zudumā, jāiet, kaut klepus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:54

Jaunākās diskusijas