Rīdzinieks satraukts - saņem ziņu, ka viņa mājā konstatēta legioneloze; RNP neko nezina

tautaruna.lv 12.novembris 2023, 14:10
 
F64
Kāds Purvciemā dzīvojošs rīdzinieks saņēmis vēstuli, kurā teikts, ka viņa mājā (Ieriķu ielā) konstatēta Legioneloze jeb Leģionāru slimība.

Sociālajā tīklā Facebook publicētajā vēstules foto teikts, ka karstā ūdens paraugā siltumezglā un dzīvoklī konstatēts legionelozes izraisītājs.

Tālāk tiek aicināts iepazīties ar informāciju par slimības proflaksi.

Rīdzinieku gan visvairāk pārsteidzis tas, ka pēc šīs vēstules saņemšanas zvanot Rīgas namu pārvaldniekam, uzņēmumā uzsvērts, ka par to dzird pirmo reizi.

Ekrānšāviņš no Facebook

Komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi - kāds domā, ka ar vēstuli kāds grib nopelnīt naudu, pēcāk atsūtot vēl vienu - cik maksā dezinfekcija.

Tikmēr vēl kāds komentētājs norāda, ka, iespējams, RNP neko nezina, tāpēc, ka ziņu apmaiņa starp iestādēm notiek ļoti lēni.

"Visticamāk, kad kādam no mājas iedzīvotājiem tika konstatēta šī slimība, SPKC (Slimību profilakses un kontroles centrs) paņēma paraugus no šī dzīvokļa, kur ūdenī tika konstatētas legionellas, bet līdz brīdim, kad RNP saņems vēstuli un sāk kaut ko darīt, visticamāk, paies mēnesis. Tāpēc jāseko līdzi savai veselībai un, ja parādās simptomi, nekavējoties jādodas pie ārsta," pauž komentētājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

12.novembris 2023

 
 
 
 
 

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:55

Jaunākās diskusijas