Dīvainos apstākļos vienā dienā mirst divi Krievijas ģenerāļi

Portāls nra.lv 17.augusts 2023, 7:51
 
Pixabay.com
16. augustā tika ziņots par divu Krievijas ģenerāļu nāvi mīklainos apstākļos, vēsta dialog.ua.

Krievijā noslēpumainos apstākļos miruši ģenerālpulkvedis Genādijs Židko, saukts par "Sīrijas miesnieku", un ģenerālis Genādijs Lopirevs, kurš iepriekš bija diezgan tuvs Krievijas Federācijas prezidentam.

Židko bija augsta ranga Krievijas militārpersona, bijušais komandieris karā pret Ukrainu. Nāves brīdī viņam bija 57 gadi. Pēc sniegtās informācijas Židko esot miris Maskavā "ilgstošas ​​slimības" rezultātā. Ar ko krievu ģenerālis bija slims, nav zināms.

Ģenerālpulkvedis bija Austrumu militārā apgabala komandieris, Krievijas Federācijas aizsardzības ministra vietnieks, kā arī vadīja Krievijas grupējuma štābu Sīrijā, kur saņēma iesauku "Sīrijas miesnieks" par nežēlīgo attieksmi pret vietējiem iedzīvotājiem, Viņš aktīvi piedalījās agresijā pret Ukrainu. 2022. gada maijā-jūlijā, kad kļuva acīmredzama plāna “ieņemt Kijivu trīs dienās” neveiksme, Židko tika iecelts par “īpašās operācijas” komandieri, šajā amatā aizstājot ģenerāli Aleksandru Dvorņikovu. Tomēr ilgi viņš šajā krēslā nepalika.

Jāpiebilst, ka pēc Prigožina sacelšanās Krievijas Federācijas augstākajā militārajā vadībā sākās ļoti vērienīgas "tīrīšanas" - noslēpumaini pazuda komandieris arī Sergejs Surovikins. Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļu ziņām, viņš, iespējams, atrodas apcietinājumā sadarbības ar nemierniekiem dēļ.

Lopirevs mira 69 gadu vecumā Krievijas cietumā - viņš ir bijušais Ziemeļkaukāza dienesta nodaļas vadītājs, un tiek uzskatīts, ka viņš ir glabājis noslēpumus par Putina pili Gelendžikā.

Tiek ziņots, ka Lopireva nāves iemesls neesot zināms. Ģenerāļa veselība bija krasi pasliktinājusies, ārsti nevarēja viņu glābt. Incidents noticis stingrā režīma kolonijā.

2017. gadā ģenerālis tika notiesāts uz 10 gadiem par kukuļņemšanu un ieroču kontrabandu.

Ietekmīgs anonīms Krievijas Federācijas avots, kas, domājams, ir saistīts ar Krievijas Federācijas specdienestiem, Lopireva nāvi sauc par "dīvainu".

"Veselības ziņā 69 gadus vecais Putina rezidences kurators ne par ko nesūdzējās, viņam tika diagnosticēta tikai aritmija. Katru dienu viņš nostaigāja 15 kilometrus pa ieslodzījuma vietām un regulāri vingroja. Pirmdien viņš vispār bez iemesla vērsās medicīnas nodaļā - viņš nevarēja elpot un viņam bija aizsmakusi balss... Viņam negaidīti tika diagnosticēta leikēmija un vakarā viņš tika pārvests uz reanimāciju, kur nomira," norāda resurss.

Pēc viņa teiktā, ģenerālis esot fiksējis tādus pašus simptomus kā opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs saindēšanās laikā ar "Novičok". Resurss arī vēstīja, ka nelaiķa dēls tēva nāvi uzskata par "dīvainu un ātru", jo par veselību viņš nesūdzējās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas