Latvijas šovu zvaigzni vaino nepilngadīgo nodarbināšanā

tautaruna.lv 17.augusts 2023, 5:00
 
Ilustratīvs attēls / Kaspars Krafts/F64
Uzņēmēja un vairāku šovu zvaigzne Vita Taube, neievērojot likumā noteiktās normas, rīkojusi bērnu nometnes un nodarbinājusi nepilngadīgas personas bez darba līguma, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Arī 17 gadus vecais Timofejs no Jelgavas atsaucies uz darba sludinājumu un pieteicies par palīgu bērnu nometnē. Īsti darba pienākumi neesot bijuši atrunāti, taču uzņēmēja solījusi par darbu samaksāt simt eiro. Uzņēmēja solījusies pirms nometnes sagatavot līgumu, bet solījums palicis gaisā karājoties - pienākusi nometnes pirmā diena, Timofejs ieradies darbā, kā pats stāsta, īsti nemaz nezinot, kas būs jādara.

Nometnes laikā bērni un darbinieki neesot pilnvērtīgi baroti. Pārtikas un veterinārajā dienestā atklāj, ka organizatore nav reģistrējusi uzņēmumu, kas nometnes laikā nodrošinās siltu un veselību maltīti. Arī Veselības inspekcija konstatējusi dažādus pārkāpumus. Vita Taube nav reģistrējusi nometni Valsts izglītības satura centrā, tāpat to organizēja, neinformējot Jelgavas novada pašvaldību, kur nometne norisinājusies.

Sūdzības par Vitu Taubi birst kā no pārpilnības raga - nenorēķināšanās ar darbiniekiem, pievilti pasākumu apmeklētāji un tukši solījumi jau vairāku gadu garumā - tādu reputāciju izveidojusi kādreizējā šovu zvaigzne.

Uzņēmēja telefonu neceļ, taču rakstveidā turpina apgalvot, ka notikušais ir kārtējā nomelnošanas kampaņa.

"Fiziski nepaspēju [reģistrēt nometni], jo ar bērniem un vecākiem strādāju gandrīz katru dienu. Viss ir sataisīts tik riebīgi, bet privāti saņēmu tik daudz pateicību un atbalsta no nometnes vecākiem. Visi palīgi samaksas dabūs, bet pirmie saņems tie, kuri nebija galvenie visai šai aizmugures afērai. Un es zinu, kuri mani mēģināja šantažēt uz vietas nometnē. Tā kā man vēl jāapmaksā dienestu uzliktie sodi, visu darīšu prioritārā secībā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas