Ne tikai alkohols: jaunieši Latvijā sākuši dzert dezinfekcijas līdzekļus

tautaruna.lv 26.novembris 2022, 12:48
 
Oksana Džadana/F64
Oktobrī trīs Aizkraukles novada skolās policija sākusi 40 administratīvās lietas pret skolēniem, kuri glabājuši cigaretes vai bijuši apreibinošo vielu ietekmē. Atkarību problēma pusaudžu vidū Latgalē “kļūst jaunāka”, informē Latvijas Radio 4 Latgales dienests.

Kinologs Gints Vuškāns kopā ar Valsts policijas dienesta suni vārdā Darvins bieži apmeklē skolas, lai pārbaudītu aizliegto vielu klātbūtni, raksta Rus.lsm.lv.

Statistika ir neapmierinoša - aizliegto vielu patērētāji kļūst jaunāki: “Es nekad mūžā neesmu gājis uz nodarbībām pie bērniem līdz piektajai klasei, bet tagad apmeklēju profilakses nolūkos - un kaut ko atrodu. Narkotiskās vielas atrodamas arvien jaunākās klasēs. Pagājušajā nedēļā vienā no skolām es atradu divas vielas jauniešu rokās. Jaunākais, kurš bija piedzēries un kuru vajadzēja aizvest, bija 6. klases skolnieks.”

Jaunieši lieto ne tikai alkoholu un psihotropās vielas - vienā gadījumā puiši pat iedzēruši roku dezinfekcijas līdzekli.

Vuškāns stāsta: "Skolā nopirka kolu un pievienoja tai dezinfekcijas līdzekli. Tāds kokteilis sanāca. Skolēni kā apreibinošu dzērienu lieto dezinfekcijas līdzekli profilaksei pret Covid. Pagājušajā gadā reidos skolās mani pārņēma šoks. Suns reaģēja uz diviem pusaudžiem. Es nevarēju saprast, kāpēc. Nolēmu viņus nosūtīt uz pārbaudēm, kas parādīja, ka skolēni lietojuši morfiju. Kā viņi to varēja iegūt? Tās ir ārsta izrakstītas zāles!”

Atkarībā no skolēna vecuma vecākiem tiek piemērots naudas sods, ja tiek apstiprināts, ka bērns lietojis narkotiskās vielas. Bet prakse rāda, ka pēc asarām un sirdsapziņas pārmetumiem nākamajā dienā pusaudzis lieto atkal.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:36

Jaunākās diskusijas