Sociālajos tīklos sašutums par Saeimas attālinātās sēdes norisi: Kā var zināt, ka aiz melnajiem lodziņiem tiešām ir deputāti?

tautaruna.lv 21.janvāris 2022, 20:30
 
Lauris Aizpurietis / F64
Kādu sociālās vietnes lietotāju izbrīnijis fakts, ka Tautsamniecības komisijas attalinātās sēdes laikā lielāka daļa dalībnieku tā arī neieslēdz videokameras. Radies jautājums - kā var zināt, ka aiz šiem melnajiem lodziņiem tiešām ir deputāti?

Kādu mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotāju pārsteidz Saeimas Tautsamniecības komisijas attalinātās sēdes norise. Ieraksts raisa diskusiju par ētiskas dabas jautājumiem.

Lielākā daļa no sēdes dalībniekiem neuzskata par vajadzīgu ieslēgt videokameras sēdes laikā, kā arī balsojums par priekšlikumiem notiek čatā.

"Man procedūrāls jautājums: kā var zināt, ka aiz šiem melnajiem lodziņiem tiešām ir deputāti? Kā var šādā formātā balsot par priekšlikumiem ČATĀ? Saiemas Tautsamniecības komisija šorīt. Redzams tikai vadītājs Feldmans. Epizodiski redzami/ dzirdami arī Liepkalns un Šadurskis, " vēsta ieraksta autore.

Mikroblogošanas vietnes "Twitter" lietotājiem ir savs viedoklis:

"Šis ir kaut kas līdzīgs tam, pret ko kādreiz vērsāmies - ka viens deputāts spiež pogas par citiem. Te nav nekādas kontroles par procesa patiesumu un tiesiskumu."

"Bērnus gan skolotājas trobelē kā trakas par izslēgtām kamerām."

"Un kas liek domāt, ka ekrānā redzot konkrētas sejas, balsojums mainītos? Kā kuram spiest podziņas atrunā pirms ierašanās uz podziņu spiešanu "

"Tas mirklis, kad Seaimai ir mazākas prasības, nekā sesijas studentiem."

"Es par to, ka sēdes notiek ZOOM, arī savlaik brīnījos un to, ka balso čatā saskaitot balsis. Ja nu kāds, kuram ekrāns nav ieslēgts, tajā brīdī ir saķerts gūstā un viņa vietā ieraksta balsojumu? Ļoooti slidena kārtība.."

"Vispār dīvaini, ka čatā skaita balsis, ja lietvedības programmām ir balsošanas moduļi. Daudzas pašvaldības tādus lieto. Čatā valstij un Rīgai liekas kaut kā nepieņemami."

"Arī man darbā nenāktu ne prātā neatvērt video, ja esmu sanāksmē, kur uzstājos vai kur jāpieņem lēmums. Vai tiešām tas ir par daudz prasīts uz stundu vai divām pievērsties darbam?!"

"Šī ir necieņa pret sarunu biedriem. Mani pāratedz, ka šādi rīkojas pieauguši cilvēki, tas ir prasti."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas