VIDEO: Gunāra Astras brālim pieminekļa atklāšanā jāstāv aiz norobežojuma

tautaruna.lv 21.janvāris 2022, 9:20
 
Ekrānuzņēmums
Uz Gunāra Astra atcerei veltīto pieminekļa"Nebaidies!" atklāšanu bija ieradies arī Gunāra Astras brālis Leons Astra, viņš nav ticis ielaists, bijis jāstāv aiz norobežojuma, jo nav saņēmis obligāto vakcīnu.

Vakar, 20.janvārī, atklāja Gunāra Astras atcerei veltītu pieminekli "Nebaidies!" Rīgā, Baumaņa skvērā (Brīvības ielā 34), pretim tiesas ēkai, kurā Latvijas slavenāko brīvības cīnītāju 1983. gadā notiesāja LPSR Augstākā tiesa.

Uz pasākumu bija ieradies arī Gunāra Astras brālis Leons Astra. Viņa pieminekļa atklāšanas runa tikusi ierakstīta iepriekš un tikusi rādīta uz lielā ekrāna, lai gan būtu varējis to darīt arī klātienē, tikai viens iemesls, kādēļ tas nenotika - viņam visticamāk tāda iespēja tika liegta, jo nav saņēmis obligāto vakcināciju.

Lai atnākušie cilvēki varētu ieņemt sēdvietu balto krēslu rindās, bijis jāuzrāda kovid sertifikāts.

Leons pasākumu vēroja aiz izliktā nožogojuma.

Sociālajos tīklos cilvēki šokējas par notikušo.

Veidemane: "Kāds apkaunojums un nelietība. Gunāra Astras brālis Leons paliek "aiz žoga", jo nav saņēmis "obligāto vakcīnu". toties Bordāns un Levits sēž uz baltiem krēsliem visā godībā!"

Raivis "Neielaist Gunāra Astras brāli pieminekļa atklāšanas pasākumā bija nelietīgi. Svilpt bija stulbi. Diezgan lieka diskusija par to, kas sliktāk. Ļaunākais ir tas, ka vairs nav cilvēcības pat šādos pasākumos."

Iesalnieks: "Tas ir augstākā mērā necienīgi Gunāra Astras pieminekļa atklāšanā neielaist viņa brāli Leonu tāpēc, ka.. viņam nav Covid-19 kvadrātkoda. Dažiem tiešām nav nekādas sajēgas par ētiku. Formālisms pāri visam."

Moona: "Es neesmu antivaxere. Esmu vakcinèjusies, pat balstvakcîna dabūt. Bet tas, ka G.Astras bràlim jāstāv nost no pieminekļa atklāšanas, jo nav koda.. Tajā pašā laikā Politiķi var gozēties varas saulītē, nosaukt citādi domājošos par okupācijas varas pakalpiņiem… Murgs."

Milda: "Stulbi ir no visām pusēm - ka svilpa, ka iepriekš nebija vienojušies ar G.Astras brāli, ka Levits nezina ne etiķeti himnas laikā,ne vārdus, ka tādi kā Bordāns vispār atļāvās tur stāvēt, kaut gan vajadzēja publiski atzīt, ka nav cienīgi tur atrasties un aizlīst nokārtu galvu."

Andris: "Malkoviču ielaida domē bez maskas un iespējams bez QR koda. Attieksme."

Jolanta: "Šis gan tik neglīti! Brālis sava brāļa pieminekļa atklāšanā aiz žoga! Visu varēja risināt ar normālu attieksmi, brālis varēja stāvēt viens pats blakus piemineklim. Ir tāda lieta kā izņēmuma gadījumi. Pieminekļa atklāšana brālim tāda bija. Stāsts vairāk ir par cilvēcību, ne kodu."

Aleksejs: "Viens vācietis cepurē pie himnas stav ložā bet paša G.A. brālis aiz žoga izmests!"

Salvis: "Jūs redzat pieminekļa atklāšanu, es maza patmīļa PR kampaņu. Jūs redzat vakcinācijas pretiniekus, es Gunāra Astras brāli. Bordāns nav pelnījis atklāt šādu pieminekli."

Ģirts: "Viņi nobijās no Gunāra Astras brāļa, pat esot vakcinēti un nomaskoti. Kura tad īsti ir tā "apmātā" tautas daļa? "

"Uzskatu, ka svilpšana bija absolūti nevietā (Bordāns galīgi riebjas, bet viņš bija galvenais, kurš šo pieminekli izbīdija, loģiski, ka piedalās atklāšanā), bet, ka brālis palika aiz sētas, ir vēl lielāks apkaunojums."

Leona Astras attalinātā uzruna pieminekļa atklāšanā:

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:11

Jaunākās diskusijas