"Tas nav cilvēks!" Pļavniekos notriektās meitenītes tēvs skatījies smīnējošā dzērājšofera acīs

tautaruna.lv 21.janvāris 2022, 7:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Pirms divām nedēļām Pļavniekos notika traģēdija - dzērājšoferis uz pārejas notrieca trīs cilvēkus - astoņus gadus veco Emīliju, viņas mammu un vecmāmiņu. Emīlija neizdzīvoja. Slimnīcā par veselību cīnās meitenes vecmamma, bet meitenes māte turpina ārstēties mājās.

Mirušās meitenītes tēvs Uģis intervijā Rus.LSM.lv raidījumā "TČK" stāstīja, ka Emīlija šai saulē bija nodzīvojusi tikai astoņus gadus. Viņam apbedīšanas birojā vaicājuši, kāda mūzika viņai patika. "Tad es atbildēju - kāda mūzika var patikt bērnam, kurš vēl dzīvi nav nodzīvojis, [tikai] tās daļu?" balsij aizlūztot sacīja Uģis.

Traģisko notikumu viņs nespēs aizmirst nekad. "Iedomājieties - ir miris bērns. Tu redzi to… viņa slepkavu… Slepkava stāv piedzēries, ir jūtams alkohola smārds, un tu redzi smaidu, tādu ņirgāšanās smīniņu… Tu saproti, ka tas nav cilvēks. Tas nav cilvēks," viņš sacīja un piebilda - vēlētos, lai Krimināllikumā ir tāds pants, kas ļautu pierādīt, ka konkrētais pārkāpējs nav cilvēks.

Patlaban slimnīcā par veselību cīnās meitenes vecmamma, bet meitenes māte turpina ārstēties mājās. Portāls NRA jau rakstīja, ka negadījums Andreja Saharova ielā notika svētdien, 9. janvārī. Drīz pēc avārijas 1987. gadā dzimušais vīrietis, kurš uzbrauca gājējiem un aizbrauca no notikuma vietas, aizturēts turpat netālu Dzeņu ielā. Viņš savu vainu atzinis. Tika konstatēts, ka viņam ir 2,8 promiles, kā arī viņš vadīja auto bez autovadītāja tiesībām.

Spēkrata vadītājam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un viņš atradies apmēram trīs promiļu stiprā alkohola reibumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas