Harijs atklāj patieso iemeslu, kāpēc ar ģimeni nebrauc uz Lielbritāniju

tautaruna.lv 21.janvāris 2022, 18:13
 
Reuters/Scanpix/Leta
Saseksas hercogs apgalvo, ka kopā ar ģimeni nevar doties uz Lielbritāniju, jo tā pakļautu ģimeni "lielam riskam", raksta "The Mirror".

Harijs apglavo, ka nevar vest sievu Meganu un abu bērnus - Ārčiju un Lilibetu uz Lielbritāniju nepilnīgās apsardzes dēļ.

Viņš norādījis, ka vēlas aizvest Ārčiju un Lilibetu uz savu dzimteni, taču nevarot to darīt. Viņa advokāti norāda, ka prasīs tiesai pārbaudīt, vai Harija ģimenei Lilbritānijas apmeklējuma laikā iespējams nodrošināt apsardzi.

Paziņojumā Harija juristi norāda, ka prinča apsardze tika "kompromitēta" pagājušajā vasarā, kad viņš ieradās dzimtenē, lai kopā ar princi Viljamu atklātu statuju par godu viņu mātei, princesei Diānai.

Tiek norādīts, ka Harijs, kurš "dzimšanas brīdī pārņēma drošības apdraudējumu", nevar atgriezties mājās kopā ar ģimeni, jo viņi bijuši pakļauti "labi dokumentētiem nenonacistu un ekstrēmistu draudiem".

Kā norāda juristi, bez policijas apsardzes Megana un bērni tiekot pakļauti "lielam personiskajam riskam".

Jāatgādina, ka 37 gadus vecais Harijs ir sestais rindā uz troni par spīti tam, ka 2020. gadā atteicās no karalisko pienākumu pildīšanas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:15

Jaunākās diskusijas