VIDEO: Jauna optiskā ilūzija samulsina soctīklu lietotājus

tautaruna.lv 2.janvāris 2022, 16:19
 
Ekrānuzņēmums no TikTok
Vides dizainere Otēlija Karmena veikalā iegādājās zaļu ziemas cepuri. Atnesot to mājās viņa bija pārsteigta par ieraudzīto.

Mājās aplūkojot cepuri, viņa pamanīja, ka cepure ir nevis zaļa, bet gan brūna. Viņa visu dokumentēja video, kuru ievietoja "TikTok".

Sieviete bija neizpratnē par notiekošo. Cepure dažādos apgaismojumos "mainīja" krāsu. Mulsinošā optiskā ilūzija raisīja neizpratni "TikTok" lietotāju vidū.

Kā sieviete pauda, tad veikala apgaismojumā cepure izskatījas zaļa. Viņas ēdamistabā tā bija brūnā krāsā, savukārt guļamistabā - zaļa.

"Tātad, es šodien veikalā nopirku šo zaļo cepuri un atnesu to mājās, kad izņēmu to ārā, man rādās jautājums: "Kāpēc viņa ir brūna"? Tad es sapratu - metamērisms. Tāpēc apgaismojums ir tik svarīgs interjera dizainā," video sacīja Otēlija.

@oteliacarmen Why lighting should be just as important as color/material selections!! #interiordesign #learnontiktok #designertips #colortheory #shopwithme ♬ Do It To It - ACRAZE
@oteliacarmen Reply to @shaunmacl The magic hat in natural daylight, not what I expected � #colortheory #metamerism #dayinmylife #shopwithme #STEMtok ♬ Stuck in the Middle - Tai Verdes

Metamērisms ir parādība, kurā viena un tā pati krāsa dažādos apgaismojumos izskatās kā divas dažādas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:17

Jaunākās diskusijas