VIDEO: Bīstami! Jaungada uguņošana Iecavā varēja izvērsties traģiskā nelaimē

tautaruna.lv 2.janvāris 2022, 17:49
 
pexels.com
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicēts video no Jaunā gada sagaidīšanas Iecavā. Kādā dzīvojamajā rajonā, svētku salūts neizdevās, kā cerēts.

Kāds sociālā medija lietotājs video iemūžinājis kadrus, kā pusnaktī, sagaidot jauno 2022. gadu, cilvēki neprasmīgi centušies šaut salūtu.

Haotiskā uguņošana apdraudēja gan cilvēku veselību, gan īpašumu.

"Kāpēc neesmu par uguņošanu. Iecava," tā video komentēja tā autors.

Iemūžinātajos kadros redzams, kā raķetes nekontrolēti "traucas" pa visu apkaimi.

Arī citi sociālā medija lietotāji dalījās ar savu pieredzi Jaunajā gadā.

"Vakar arī vērojām, kā 'gudrs' pārītis pavirši novietoja kasti un tā sāka haotiski šaut, sākot ar blakus māju. Vairāku logu tuvumā trāpīja, bet nelikās, ka būtu kāda skāde (tumšs gan bij). Lecām ar bērniem prom no logiem. Ārkārtīgi nepatīkami. Labi, ka neatradāmies ārā."

Tikmēr citi vērsa uzmanību uz to, ka nepieciešams ar likumu aizliegt iegādāties pirotehniku cilvēkiem, kuriem nav speciālas atļaujas.

"Man tikai viens jautājums - mēs gaidīsim, kad kāds aizies bojā, lai salūtus aizliegtu pirkt bez spec. atļaujām? Šis ir pilnīgs idiotisms."

"neaizmirstam pirms aiztikt pirotehniku aizliegt alkohola lietošanu, bet jautājums vai dažu labu divkosīgā loģika to pieļaus, jo vīna glāzes nesprāgst un šņabis tā nedeg (:," uzsvēra kāds cits "Twitter" lietotājs.

Jau ziņojām, ka 1. janvārī plkst. 01:26 VUGD saņēma informāciju no Valsts policijas kolēģiem, ka Brocēnos atrodas salūta iepakojums, kurš sastāv no apmērām 60 blokiem, bet nostrādājuši bija tikai 5 vai 6. Notikuma vietā degšana netika konstatēta. Salūta kasti ievietoja metāla atkrituma konteinerā, kas tika piepildīts ar ūdeni, un apdraudējums tika novērsts.

Kopumā pēc pusnakts VUGD saņēma deviņus izsaukumus, kur dega atkritumi un piecos no šiem gadījumiem blakus vai tvertņu tuvumā atradās izlietotas pirotehnikas kastes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:36

Jaunākās diskusijas