WhatsApp bloķē vairākus miljonus kontu

tautaruna.lv 17.jūlijs 2021, 17:25
 
Reuters/Scanpix
Saziņas vietne WhatsApp Indijā bloķē vairākus miljonus kontu, jo tie pārkāpuši lietošanas noteikumus, vēsta BBC.

WhatsApp ir paziņojis, ka tas maijā un jūnijā bloķējis vairāk nekā divus miljonus kontu Indijā par noteikumu pārkāpšanu. Dienests paziņojis, ka 95% no šiem lietotājiem tika bloķēti, jo tika pārkāpti noteikumi, kas nosaka, cik reizes var pārsūtīt ziņojumus.

Indija ir lielākais WhatsApp tirgus ar aptuveni 400 miljoniem lietotāju.
Facebook piederošais serviss paziņoja, ka tā galvenā uzmanība ir pievērsta tam, lai Indijas konti nesūtītu kaitīgus vai nevēlamus ziņojumus plašā mērogā.

Izmantojot progresīvo mašīnmācīšanās tehnoloģiju, WhatsApp, kā tiek ziņots, katru mēnesi visā pasaulē aizliedz gandrīz astoņus miljonus kontu.

Laikā no 15. maija līdz 15. jūnijam Indijā vien tika aizliegti divi miljoni kontu Indijā, kas sūtīja "lielu un nenormālu ziņojumu skaitu", paziņoja dienests.

Facebook piederošā lietotne bieži nonāk diskusiju centrā par dezinformācijas un viltus ziņu izplatību Indijā.

Šādas viltus ziņas un krāpšanas mēģinājumi stundās tiek pārsūtīta desmitiem tūkstošu lietotāju vidū, un praktiski nav iespējams tos novērst. Masveidā izplatītie ziņojumi un videoklipi iepriekš Indijā ir izraisījuši pūļa vardarbību, pat izraisot nāvi.

Papildus atbildei uz lietotāju sūdzībām WhatsApp norādījis, ka izveidojis savus rīkus, lai novērstu ļaunprātīgu izmantošanu platformā. Lai identificētu potenciālos likumpārkāpējus, tā paļaujas uz lietotāju kontu "uzvedības signāliem" vai pieejamo "nešifrēto informāciju", profila un grupu fotoattēliem un aprakstiem.

WhatsApp iesniegumi tiek iesniegti laikā, kad tehnoloģiju uzņēmumi ir iesaistījušies aizvien intensīvākā cīņā ar Indijas valdību par jaunajiem IT noteikumiem.

Kritiķi saka, ka viņi piešķir valdībai un tiesībaizsardzības aģentūrām pilnvaras "izņemt plaša apjoma saturu". Tikmēr valdība apgalvo, ka noteikumi ir domāti, lai novērstu ļaunprātīgu vietnes izmantošanu un dezinformācijas izplatīšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:08

Jaunākās diskusijas