Bērnu vienu pašu no bērnudārza Rīgā aizved uz slimnīcu

tautaruna.lv 22.marts, 19:32
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Rīdziniece Linda marta sākumā, nogādājusi savu meitu bērnudārzā, neko sliktu nenojauzdama, devusies ārpus pilsētas. Pēcpusdienā Linda saņēmusi no audzinātājas zvanu, kuru uzreiz nav pamanījusi, vēsta "Bez tabu".

Pirmā marta pēcpusdienā māmiņa Linda paņēmusi rokās telefonu un pamanījusi vairākus neatbildētus zvanus un ziņas no bērnudārza, kurā mācās meita.

Lindai paziņots, ka viņas četrgadīgajai meitai ir temperatūra 40 grādu pēc Celsija. Ziņā ticis rakstīts, ka meita ir nogādāta slimnīcā.

Tikai atzvanot sieviete noskaidrojusi, ka meita viena pati aizvesta uz slimnīcu. Kā stāsta māte - bērnudārza darbinieki esot piedāvājuši doties līdzi, taču saņēmuši atteikumu.

Linda novērojusi, ka meitai šī situācija atstājusi traumu.

Tāpat māmiņa ir neizpratnē, ka bērnudārza darbinieki mēģinājuši sazināties tikai ar viņu, nevis zvanījuši tēvam.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilona Indriksone nekomentē konkrēto gadījumu, taču norāda, ka primāri bijis svarīgi parūpēties par bērna veselību. Ņemot vērā, ka bērns tiek uzticēts izglītības iestādei, tās darbinieks drīkstot doties līdzi uz slimnīcu.

Pirmsskolas izglītības iestādes “Pūcīte” vadītāja Solveiga Vaivode-Kļaviņa skaidro, ka pedagogs šajā grupā strādājis tikai otro nedēļu, tāpēc nebija pazīstams ar visu bērnu vecākiem. Stresa situācijā neizdevies atrast citu radinieku kontaktus.

Pēc šīs situācijas bērnudārza vadītāja ir veikusi pārrunas ar darbiniekiem, kā arī tikusi pārbaudīta vecāku tālruņu pieejamība visiem darbiniekiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:33

Jaunākās diskusijas