IZM sniegtā atbilde deputātam šokē sabiedrību

tautaruna.lv 22.marts, 16:30
 
Kaspars Krafts/MN
14.Saeimas deputāts Artūrs Butāns vietnē "X" atklāj, ka atbilstoši Izglītības un zinātnes ministrijas sniegtajām atbildēm, Latvijas izglītības iestādēs strādā 212 Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi.

"IZM atbildēja, ka Latvijas izglītības iestādēs strādā 212 Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi. Diez, ir veiktas pārbaudes, lai noskaidrotu viņu lojalitāti un valsts valodas prasmes? Vai viņi ir tie, kas pasniedz krievu valodu, kuru skolēniem liek mācīties vēl līdz 2026.gadam," retoriski vaicā Artūrs Butāns.

Sarma: Neticami, ka tas notiek šodien Latvijas izglītības sistēmā! Kā tas iespējams?

John: Ceru, ka jau šodien deputāti iesniegs prasību mainīt likumu, lai agresorvalsts pilsoņi vairs nevarētu strādāt par skolotājiem Latvijā. Viņi ir izvēlējušies kalpot Krievijai, pieņēmuši RU pavalstniecību. Tādiem nedrīkst uzticēt jaunatni.

Rolands: Ar kādu pārbaudi ir iespējams pārliecināties par lojalitāti?

LatNac: Vēl tikai pietrūka parašas pilsoņi deputātos un Aizsardzības ministrijā. Man šķiet, ka šīs pilsonības pārstāvji ir vienkārši jāatlaiž no šīm iestādēm, pat netaisnojoties kāpēc.Tad brīnās, kāpēc 30 gadus nemācamies valsts valodā.

Alvīne: Šis ir šokējoši.

Purvs: Nebrīnītos, ja izrādītos, ka pie mums strādā arī policisti, tiesneši, advokāti u.tml. ar RU pilsonību. Kaut arī pat jebkāda dubultpilsonība šādiem amatiem būtu aizliedzama. Nemaz nerunājot par to, ka pats dubultpilsonības koncepts ir noziedzīgs tupums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas