Kā Krievija mocīja Navaļniju; aculiecinieks atklāj visu

tautaruna.lv 21.marts, 1:30
 
depositphotos.com
Krievijā atradies aculiecinieks spīdzināšanām, kurām Krievija pakļāva opozicionāru Alekseju Navaļniju viņa dzīves laikā kolonijā, vēsta UNIAN.

Runa ir par periodu, kad Krievijas režīms politiķi turēja ieslodzījumā Vladimiras apgabalā. Viņa kamerā tika ievietoti 11 “apsargi” (citi ieslodzītie), kas dienu un nakti uzraudzīja katru viņa darbību. Šādas detaļas "Telegram" kanālā ВЧК-ОГПУ atklāja viens no bijušajiem kolonijas ieslodzītajiem, kurš bija ieslodzīts kopā ar Navaļniju.

Pēc viņa teiktā, jau tad bija skaidrs, ka Krievija cenšas Navaļniju “iznīcināt”. Sākumā viņš tika nosūtīts uz BUR (šūnas tipa telpām), lai sēdētu izolācijā.

"Jau tā stingrās drošības zona tika iepriekš apmācīta, lai Aleksejam Navaļnijam tiktu radīta pilnīga atsvešinātība. Par jebkuru sarunu vai pat skatienu viņa virzienā viņi solīja sodīt vislielākajā mērā,” sacīja avots.

Viņš norādīja, ka ieslodzītie tika nostādīti pret Navaļniju, lai viņš neizjustu ne kripatiņas simpātijas vai solidaritātes - jūtas, kuras cilvēki parasti izrāda cietumos. Lai cilvēkus noskaņotu negatīvi, cietumā tika ieviesta rīta vingrošana, skaidrojot to kā vienu no režīma vajadzībām, kas parādījās līdz ar Navaļnija ierašanos.

"Viņam jau bija sagatavota speciāla kamera zem jumta. "Apsargiem" tika doti urbji, lai viņi varētu urbt augstās sienas, kur izvietot kameras un mikrofonus.

Viņa kamerā tika ievietoti 11 “apsargi”, visiem soda termiņš beidzās vēlāk nekā Navaļnijam... Tie notiesātie dienu un nakti vēroja Alekseju Navaļniju un visu laiku mēģināja viņu turēt spriedzē,” stāstīja avots.

Minētā "svīta" Navaļniju pavadīja katru reizi, kad viņš devās uz tualeti, un jebkurš sīkums, piemēram, no halāta noplēsta poga, automātiski noveda opozicionāru uz komisiju, bet no turienes uz soda kameru. Tādējādi Krievija vienkārši meklēja attaisnojumus, lai sodītu par "pārkāpumiem". Lai gan ir labi zināms fakts, ka Navaļnijam tika uzdāvināts uz pusi mazāks halāts, nekā viņam bija vajadzīgs, sacīja avots.

Navaļnijam tika ierādīta arī īpaša darba vieta: turpat kazarmās viņu sēdināja pie šujmašīnas un pie sāniem "pieķēdēja" pieminētos "vienpadsmit bezdarbniekus", norādīja bijušais ieslodzītais.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:01

Jaunākās diskusijas