Līdz asarām! 25 gadus vecas ar vēzi slimas jaunietes pēdējā vēstule

tautaruna.lv 21.marts, 4:30
 
depositphotos.com
25 gadus vecā Daniela Tekreja, personālvadības speciāliste no Līdsas Apvienotajā Karalistē, lūdza savu ģimeni publicēt pēdējo vēstuli, ko viņa uzrakstīja, pirms nomira no retas un agresīvas žultsvada vēža formas, kas pazīstama kā holangiokarcinoma. Viņas vēstule ir vēl viens atgādinājums visiem cilvēkiem, cik svarīgi ir novērtēt katru savas dzīves mirkli un tuviniekus, kas ir blakus.

"Ja jūs lasāt šo, tas nozīmē, ka esmu zaudējusi cīņu ar vēzi un mana ģimene manā vārdā publicē manu pēdējo vēstuli. Pirmkārt, es tikai vēlos pateikt, ka ne visus vēža gadījumus izraisa dzīvesveids, dažos gadījumos tā ir ģenētika, vai diemžēl tā vienkārši notiek. Manā gadījumā, lai arī biju vesela un aktīva, žultsvados attīstījās vēzis, ko neizraisīja nekas manā kontrolē esošs, un mana dzīve uz visiem laikiem mainījās. Holangiokarcinoma - rets agresīvs vēzis, bieži vien bez acīmredzama iemesla. Es patiešām ceru, ka turpmākajos gados tiks veikti vairāk pētījumu par šo briesmīgo nežēlīgo slimību, lai varētu izglābt vairāk dzīvību.

Lai gan mēs nevaram to kontrolēt, neatkarīgi no tā, kas ar mums notiek, mēs varam kontrolēt, kā mēs uz to reaģējam. Es nolēmu nesērot par dzīvi, kuru zaudēju, kaut arī biju sagrauta, bet tā vietā nolēmu izbaudīt katru mirkli, kas man bija atlicis.

Kā jau vienmēr esmu teikusi un ticējusi, vajag izbaudīt visus dzīves sīkumus un novērtēt katru mirkli! Romantizējiet savu dzīvi! Dariet to, kas jums sagādā prieku, un neļaujiet nevienam atņemt jums dzīvesprieku.

Es mīlēju savu dzīvi. Viss, ko es sasniedzu, bija tas, ko es gribēju. Es mīlēju savu darbu, savu līgavaini, ģimeni, draugus un suni, kā arī māju, kuru plānojām pirkt, un nākotni, ko veidojām sev. Leo, mans pūkainais mīlulis, noteikti ienāca manā dzīvē, lai paspilgtinātu manas tumšākās dienas. Tāpēc paldies visiem, kas padarīja manu dzīvi tik maģisku. Atcerieties, ko es teicu par mazo lietu baudīšanu. Ja kādreiz pienāk rītdiena, kad mēs neesam kopā, ir viena lieta, kas jums vienmēr jāatceras. Jūs esat drosmīgāks, nekā domājat, stiprāks, nekā domājat, un gudrāks, nekā domājat. Bet vissvarīgākais ir, pat tad, ja mēs šķirsimies, es vienmēr būšu ar jums!

Un visbeidzot manam dārgajam, brīnišķīgajam Tomam: es tevi mīlu un vienmēr mīlēšu. Paldies, ka atbalstīji mani un ienesi manā dzīvē tik daudz mīlestības un laimes. Dodies un izbaudi dzīvi tagad, tu to esi pelnījis," rakstīja Daniela.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:19

Jaunākās diskusijas