"Steigšus jārīkojas, kamēr audzinātājas nav sapirkušas kabrioletus,"; cilvēki ironizē par Līvānu novada domes lēmumu

tautaruna.lv 26.februāris, 14:15
 
Pixaby
Nesen Līvānu novada dome nolēma ar 1. aprīli mazināt virknei pirmsskolas izglītības darbiniekiem slodzi par 0,1%, tādējādi budžetā ietaupot ap 100 000 eiro, vēsta lsm.lv.

Likmju samazinājumu šai kategorijai skaidroja Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Kraukle: "Faktiski Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ar šo atalgojumu sistēmu ir izjaukusi visu to kārtību un to algu ekosistēmu pašvaldības griezumā. Uz doto brīdi lielāka alga par pirmsskolas pedagogu pašvaldībā ir tikai 25 speciālistiem no visiem vairāk nekā 400 darbiniekiem visās iestādēs.

Saprotams - pirmsskolas pedagogi par šādu domes lēmumu nav sajūsmā.

"Līvānu deputāti šokā - bērnudārzu audzinātājām būs milzīgas algas, veseli 1526 eiro 'uz papīra'. Steigšus jārīkojas, kamēr audzinātājas nav sapirkušas kabrioletus un jahtas, kamēr nav pieradušas ņamnāt kaviāru," vietnē "X" ironizē Madara.

Agnijita: Toties tas, ka Līvānu pašvaldībai ir 400 darbinieku gan pašus nešokē.

M.K. Pati Ginta gan par saviem 2500 neko nepiemin... un gan jau par 2023.gadu ir vairāk, ņemot vērā, ka tās algas ir piesaistītas kaut kādam min/vid algas indeksam.

Pilsonis: Principā tas arī ir pats minimums, par kādu var stradāt! Nav nekas parak dāsns! Alga, kā alga. Ja vel uz darbu ir jabrauc no blakus pilsetas- tā vien sanāk auto uzturet un dzivokli nomaksat!

K. Tur ir cits aspekts - no TV sižeta kļuva skaidrs, ka Līvānos VISIEM IR MAZAS ALGAS, attiecīgi pielikums tikai skolotājiem, jo tie skaļāk bļāvuši?

Kristaps: Tādus pigorus ar slodzes samazināšanu veica ne tikai Līvāni.

Māris: Jau tā maksā bērnudārza audzinātājiem kapeikas un tad vēl griež nost. Pēc tam brīnās, nav kas strādā bērnudārzā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas