"Par 2000 eiro lētāk!" Latvieši dodas pie ārstiem uz citu valsti

tautaruna.lv 26.februāris, 7:00
 
Aigars Eglīte/F64
Jana apsver domu par viesošanos zobārstniecības klīnikā Turcijā, taču nedaudz nobažījusies, vai tā nav kāda krāpnieciska shēma, kur ievilina ārzemniekus, vēsta "Bez Tabu".

Sieviete lūdz noskaidrot, vai ir droši doties pie speciālistiem uz Turciju.

Turciete Muazeza vienāršības labad sevi sauc par Mia. Jau divus gadus Stambulā vada vienu no daudzajiem uzņēmumiem, kas ārzemniekiem palīdz nonākt pie vēlamā medicīnas speciālista.

Medicīnas tūrists vidēji valstī pavada četras dienas. Mia stāsta, ka piedāvātais pakalpojumu klāsts ir gana plašs- sākot no krūšu implantiem, matu pārstādīšanas, beidzot ar vēža ārstēšanu.

"Ja salīdzina cenas ASV, Eiropā un Krievijā, tad Turcijā tās ir pieņemamākas. Turcija ir tūristiska valsts. Braucot medicīnas tūrismā, cenā tiek iekļauta nogādāšana uz/no lidostas, kā arī viesnīca. Varat izbaudīt valsti kā tūrists, kā arī saņemt nepieciešamās procedūras. Brauc pat, lai veiktu orgānu transplantāciju. No Eiropas savienības visbiežāk procedūras veic estētikas nolūkā, kā arī izmanto zobārstniecības pakalpojumus, turpretī no Krievijas, Baltkrievijas brauc ārstēt vēzi."

Latviešu Turcijas kopienas domubiedru grupā lielākoties ikviens komentētājs dalās ar pozitīvu pieredzi. Nereti tieši pakalpojumu cena ir faktors, kādēļ mediķu palīdzība meklēta šajā valstī.

Līga stāsta, ka Turcijā veikusi deguna plastisko operāciju un Turcijā pavadījusi 10 dienas.

"Turcijas klīnika piedāvāja sakarīgu cenu, kā arī iespēja, ka pēc operācijas tomēr esmu viesnīcā, nevis mājās, arī bija labi. Starpība bija apmēram 2000 eiro. Latvijā tā ir tikai operācija, Turcijā summā viss iekļauts, izņemot aviobiļetes."

Latvijas Zobārstu asociācijas viceprezidents Andis Paeglītis salīdzinājis aptuvenās cenas pakalpojumiem Latvijā un Turcijā un norāda, ka dienvidzemē izcenojums var būt pat par 30 līdz 50% zemāks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas