Ķīna, izplatoties vīrusam bērnu vidū, atkal aicina iedzīvotājus ievērot distanci un valkāt sejas maskas

tautaruna.lv 2.decembris 2023, 17:40
 
EPA/Scanpix/Leta
Ķīnā četrus gadus pēc pirmā Covid-19 uzsliesmojuma atkal aicina iedzīvotājus ikdienā valkāt sejas aizsargmaskas un ievērot distanci, vēsta "The Sun".

Lai izvairītos no jauna un nekontrolējama vīrusa izplatības, Ķīnas iedzīvotāji tiek aicināti ievērot piesradzības pasākumus.

Pekinā un Liaoninas provincē izplatījusies elpceļu slimība bērnu vidū.

Kā tiek ziņots, tad šobrīd slimnīcas šajās vietās ir pārpildītas ar sasirgušiem bērniem. Neskaitāmi daudz bērnu inficējušies ar bakteriālo infekciju, kuru sauc mycoplasma pneimonija.

Kā skaidrots Centrālās Laboratorijas mājaslapā, tad mycoplasma pneimonija ir ārpusšūnu patogēns, kas izraisa dažāda smaguma elpošanas ceļu slimības, sākot no vieglas augšējo elpceļu infekcijas līdz smagai atipiskai pneimonijai.

Ķīnas varas iestādes uzsver, ka pie slimības uzliesojuma ir vainojama gripa, nevis jauns vīruss. Tāpēc vietējās varas iestādes aicina vakcinēt bērnus un vecāka gada gājuma cilvēkus, lai izvairītos no inficēšanās ar šo slimību. Tāpat, lai mazinātu iespēju saslimt, cilvēki tiek aicināti valkāt maskas, kā arī izvairīties no lieliem pūļiem.

Pasaules Veselības organizācija norāda, ka Ķīnas sniegtajos datos nav atklāti neparasti vai jauni patogēni, kas varētu liecināt par jaunas pandēmijas tuvošanos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

2.decembris 2023

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas